Up

01 / 43 63 654  shop@actionmama.com

01 / 43 63 654  shop@actionmama.com

Zaposli se in postani del mlade dinamične ekipe

Kakšna deska je primerna zame?

Wakeboard desko izbiramo po različnih načinih vožnje. Poznamo deskanje v cableparkih (žičnicah kot so Wakepark Dooplek, Ski lift Poreč, Wakeboard cable Pag,...), za čolnom in pa hibridne deske s katerimi lahko počnemo oboje.

Glavni cilj operacije je izvesti celovito digitalno transformacijo s fokusom na: Izkušnjo kupca, Podatkovno strategijo, Procese in digitalne rešitve, Digitalne poslovne modele, Strategijo razvoja digitalnih kadrov, Kibernetsko varnost in Industrijo 4.0.

ActionMama, 8.6.2022

 

Po zelo ugodnih cenah odprodajamo testni SUP deske blagovne znamke Starboard in Shark.

Veslanje na SUP deski prinaša številne prednosti tako vašemu fizičnemu kot tudi mentalnemu počutju, ob deljenju doživetja z vašimi najdražjimi in najbližjimi pa boste s to aktivnostjo še dodatno nagrajeni.

Supanje ponuja nekaj za vsakogar. Lahko se odpravite na sproščujoče veslanje po mirnem jezeru ali pa lovite valove na morju. Morda pa bi se radi ukvarjali s SUP jogo, uporabili za morsko pohajkovanje z otroci ali pa se odpravili na hitro veslanje in se tako razgibali. Ne glede na to, kakšne so vaše želje, je za uživanje v supanju ključnega pomena pri izbiri pravega SUP-a. V tem vodniku po nakupu bomo pregledali 5 glavnih točk, na katere morate pomisliti pri izbiri deske.

Spoštovani PIEPS uporabnik,

opazili smo manjše število PIEPS in Black Diamond lavinskih žoln z nepravilnim delovanjem elektronskih komponent, kar lahko povzroči, da žolna ne preklaplja med načinom SEND(pošiljanje) in SEARCH(iskanje).

Ob koncu sezone po zelo ugodnih cenah odprodajamo testne smuči, čevlje in ostalo opremo.

Primož Vrhovnik, 25.5.2021

 

Nič kaj posnebnega nisva s Klemenom planirala za ta dan, vendar se je tekom vzpona, razmer in počutja obrnilo drugače. Mogoče je pa polna luna, ki nama je svetila proti gorenjski, nakazovala malo bolj poseben dan.

Zelo pomembno je poznati pravi način za pranje in čiščenje vaših Gore-Tex oblačil. Le skrbno negovana smučarska, gorniška in ostala oblačila za gibanje na prostem vas bodo dobro ščitila pred vremenskimi vplivi, daljša pa bo tudi njihova življenska doba.

Ob koncu sezone po zelo ugodnih cenah odprodajamo testne smuči.

PIEPS napoveduje program prostovoljnega popravka izdelkov za povečanje varnosti svojih elektronskih naprav DSP.

Smučarski ambasador Forrest Jilsson je prvič prišel v stik s produkcijo smučarkih filmov leta 2018 v Warren Miller filmu"Face of Winter", ko je turno presmučal Nacionalni park Denali. Od takrat je sodeloval v številnih produkcijah, a njegovo srce posebej bije za domače pogorje Jackson v Wyomingu. Spoznajte Norrona ambasadorja Forresta Jilsonna.

Nasveti za uspešno prvo turno smučarsko akcijo, z začetkom pri izbiri vodnika.

Norrona ambasador Asbjørn Eggebø Næss bo z vami delil najboljše nasvete kako pravilno spakirati vaš smučarski nahrbtnik za enega tistih nepozabnih freeride dni.

Oblačilo za vselej, ko potrebujete dodatno izolacijo, ki doda minimalno težo in prostornino.

Oblikovana za freeride gorsko kolesarstvo na strmih in težkih terenih. Skibotn kolekcijo odlikujejo trpežna in lahka oblačila, ki zagotavljajo izjemno mobilnost.

Izbira najbolj primernega kajta za vas, je pravzaprav zahtevna in z znanjem podkrepljena odločitev. A ne glede na to ali ste začetnik, nekaj srednjega ali pro rajder, ima Slingshot kajt, ki vam bo pisan na kožo bolj kot vaš Tinder profil.

Natančno prilegajoči se športni copati so najpomembnejša stvar vsakega tekača. A kaj je pravzaprav razlika med "normalnimi" tekaškimi copati in trail tekaškimi copati?

Vzdrževanje vašega hydrofoil krila JE POMEMBNO!

Gore kličejo in z Bitihorn kolekcijo jim boste z veseljem prisluhnili!

Trgovina ActionMama se je preselila na novo lokacijo  - Dunajska cesta 177, Ljubljana

Po zapisu spletne strani Planinska zveza Sovenije  

Pripravila: Matjaž Šerkezi, Zdenka Mihelič

 

Gore so svet, kjer veljajo drugačni zakoni kot v dolini. Kdor hoče varno pohajkovati po njih, mora te zakone poznati in se jim prilagajati. Da bi bila hoja čim prijetnejša in varnejša, so pri Planinski zvezi Slovenije za vas pripravili nekaj nasvetov za varnejše obiskovanje gora v zimskih razmerah.

Ferox. Povsem nove Freebird smuči za turno smučanje s širino 110mm.  Pričakujte "surfy" a hkrati karving občutek na smučeh za velike smučarske avanture

Doživljenska garancija za vaše Dynafit turne vezi pri nakupih od 1. novembra 2019.

F-One, francoski proizvajalec kite opreme, je ena od vodilnih blagovnih znamk že od prvih začetkov kajtanja.

Ob koncu sezone po zelo ugodnih cenah odprodajamo odlično ohranjene SUP deske blagovne znamke Starboard.

Starboard napihljivihe SUP deske so, z novo Deluxe Double Chamber tehnologijo, varnejše, bolj toge in lažje kot kdajkoli doslej.

Povsem novi Rally GT je evolucija najbolj popularnega Slingshot kajta v preteklih letih.

Nov kratek hike & fly jadralno padalski film našega ambasadorja Aljaža Salkiča

Z veseljem predstavljamo eno najbolj prepoznavnih SUP blagovnih znamk, katere opremo od sedaj lahko kupite tudi v naši trgovini.

Skibotn jakna je bila razvita posebej za gorsko kolesarstvo, nekaj posebnih in enkratnih detajlov pa jo loči od konkurence.

Za celca do vratu in gore do neba. Oblačila z obljubo GORE-TEX GUARANTEED TO KEEP YOU DRY®, vam nudijo prvovrstno vodoodpornost, zaščito proti vetru in zračnost, da vam bo prijetno in udobno tako pri intenzivem vzpenjanju, kot pri razburljivem spustu.

Višja učinkovitost vzpenjanja! Krajši sprednji del čevlja in nazaj pomaknjena os rotacije na pripetju smučarskih vezi še dodatno povečujeta učinkovitost pri hoji. S tem Dynafit še enkrat revolucionarno izboljšuje stik turno smučarskega čevlja s turno vezjo in legenda se nadaljuje!

To sezono se Black Crows ekipi pridružujejo trije novi smučarji: Sven Kueenle (D), Julien Lange (FR) in Julien Eustache (FR).

Predstavljamo tri smučarske gospode, ki se dobro znajdejo tako na snegu kot tudi v filmski montaži.

Najbolj zračna all mountain čelada proizvajalca Sweet Protection. Do zdaj!

ZADNJA NOVICA: Novi rekord na Dynafitovem dnevu snežnega leoparda 2019!

 

Od 2.-3. marca 2019 je bilo na mednaroni akciji International Snow Leopard Day zbranih 1,604,138 višinskih metrov. Za novi rekord je zaslužnih 1,141 športnikov, ki so na akciji za dobri namen sodelovali v 11 državah. Skupaj so torej lansko znamko presegli za več kot pol miljona višincev!

Oktobra 2018 je ekipa Picture Organic Clothing potovala na Tajvan, da preveri vsakega od korakov v proizvodnem procesu smučarskih jakn, vse od recikliranja plastenk, do izdelave končnega produkta.

 

“V PRIMERU SPROŽENEGA PLAZU POTREBUETE NAJBOLJ UČINKOVIT SISTEM“

Za reševanje življenj mora biti plazovni nahrbtnik brezhiben, aktiviran in delovati zanesljivo.

 

 

Prvotno z naslovom Iz mojega zornega kota, ta tekst Bruna Compagneta opisuje skoraj normalen dan v gorskem masivu Mont Blanc. Govorimo "skoraj", saj če postavite smučarja na 50° strmino, se lahko "običajno" v kratkem času spremeni v razmišljanje, "v kaj pa sem se spravil tokrat"...

 

Cristophe "Tof" Henry je domačin iz  Chamonixa, njegova družina pa v tej dolini živi že štiri generacije.

Od leta 1929 je Norrøna družinsko podjetje, ki izdeluje izdelke najvišje kakovosti za preživljanje časa na prostem. Toda kaj to dejansko pomeni?

 

Built Together, nova akcija proizvajalca smuči Völkl, v kateri športniki, inženirji, oblikovalec in produktni vodja sodelujejo in skupaj razvijajo res vrhunske smuči.

Speedfit, turno smučanje po urejenih progah je hit! In to ne samo zaradi varnosti, saj je to tudi odličen trening, ko razmere za klasične ture zunaj urejenih smučišč še niso čisto prave.

Spoznajte hudo dobrega smučarja, filmarja in Norrona ambasadorja Nikolaija Schirmerja.

Pri Switch Back Travel so temeljito prizkusili Scarpine legendarne turne čevlje.

Intimni potovalni dnevnik neverjetne freeide odprave v središče gorskega masiva Karakoram.

 

 

*Kristofer Turdell je dobil World Freeride Championships 2018 (FWT) na Animi, Black Crows modelu smuči na katerih smuča vse od njihove prve predstavitve leta 2015.

Javni službi DARS in Snaga so po dnevnem kolektivnem dopustu izbrali priljubljeno letovišče Sichelwand za dnevni sindikalni izlet.

Japonska je zanimiva dežela. Njihov sneg pa še bolj. Zime so dolge, oblačne in nenavadne. A preživeti nekaj mesecev na vzhodno-azijskem pršiču je izkušnja, ki si jo zapomniš za vse življenje. Predvsem pa si prisežeš, da prideš spet.

Armada je družina športnikov, umetnikov, oblikovalcev in inženirjev, ki ne samo da premikajo meje temveč jih podirajo do tal, ostala smučarska industrija pa se trudi, da bi jih dohajala. Oni so Armada. Oni so to, kar bo smučanje postalo.

Matic Gobec, član nacionalne Völkl ekipe, smučarski vodnik in freeride trener v Whistlerju ter ActionMama ambasador, v video pregledu sezone 2018 in 5. izvedbi web serije "#GOOUTANDSKI PART V".

Dobra puhovka je najbrž ena najboljših investicij v vašo zimsko (in praktično celoletno) garderobo. Ima odlično razmerje toplote in teže, je zračna in se jo lahko enostavno stisne in pospravi na potovanju. In še najpomembnejše - z njo boste ogreti in zaščiteni v še tako mrzlih dneh.

"To niso še eni freeride smučarski čevlji ampak nekaj boljšega: so najbolj udobni, topli in zmogljivi turni čevlji, ki jih je Dynafit kadarkoli naredil."

Ripstick Black Edition, ene izmed trinajst najboljših smuči, ki so s strani testne ekipe smučarjev različnih smučarskih usmeritev prejele najvišje število točk na vseh področjih ocenjevanja.

Velik uspeh slovenskih reševalcev na mednarodni tekmi enot GRS v Dolomitih

V današnjem svetu, kjer je večstranskost pravzaprav pravilo, je oblikovanje smuči namenjenim več ali manj strmemu smučanju, precej tvegano dejanje. A kakorkoli, Solisove elegantne linije in rubusten videz že prebujajo radovednost in zanimanje številnih smučarjev, ki niso specialisti samo za zavoje s preskokom.

Jesen je čudovita za iskanje novih pustolovščin. A kaj obleči in kaj vzeti s seboj? Tu vam predstavljamo osnovni seznam za enotedensko pohodniško avanturo.

Članica ekipe Osprey Europe Jula Hamlyn je v tokratnem blogu odgovorila na nekaj vprašanj o njeni strasti do gorskega kolesarjenja.

Slingshot pro rider Carlos Mario in njegova brazilska rojakinja Mikaili Sol, zmagovalca 2018 GKA Air Games Cabarete v Dominikanski republiki.

Carro Djupsjö, članica profesionalne Slingshot Wake ekipe, na wake tripu po ZDA.

"Napihljiva SUP deska izjemno atraktivnega videza z odličnim drsenjem za srednje težke veslače. Vzdržljiva deska z zelo dobro ceno."

Poskrbite za vaša Norrona oblačila, da bodo tudi ona poskrbela za vas v vseh vremenskih razmerah.

ActionMama / Marker 1.8.2018

Marker prostovoljno odpoklicuje turne vezi Kingpin 10 in 13, modelno leto 2017/18. V odpoklic so vključeni vsi modeli, ki so bili prodajani med začetkom leta 2017 in sredino leta 2018.

Iščete najboljšo prijateljico za kajtanje: Karolina Pro je deska kateri boste lahko vedno zaupale.

 

Norveški proizvajalec športnih oblačil in opreme ponuja servisiranje in strokovna popravila za vse svoje izdelke že od samega začetka.

Prvo in najpomembnejše je, da če je deska označena kot "primerna za začetnike", to še zdaleč ne pomeni, da je primerna samo za njih.

Allstar Airline napihljiva SUP deska je Starboardov najpomembnejši dosežek v prilagajanju in preprečevanju deformacij spodnje  linije deske.

Kaj pri kajtanju naredi freestyle desko dobro: MOČ!

ActionMama / Norrona 22.1.2018

Pomembno je vedeti, da GORE-TEX oblačila pri pranju ne poškodujemo, temveč izboljšujemo njihovo delovanje in podaljšujemo njihovo življenjsko dobo.

ActionMama / Völkl 29.1.2018

Eden najboljših slopestyle smučarjev na svetu o svojih začetkih, dosežkih in ciljih, kot kandidat za odličja na Zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu. 

Slingshot ambasador Dylan Miller nam predstavlja letošnjo desko "Solo 2018".

Z Deluxe konstrukcijo napihljivih SUP desk in novo Double Chamber tehnologijo so deske trdnejše, toge in bolj varne kot kdajkoli doslej.

Zgodba o Kim Kirch in Slingshot Valley wakeboard deski.

SLINGSHOT praznuje 20 let obstoja, za leto 2019 so predčasno naredili dobavo opreme. Novo wake opremo za naslednje leto lahko voziš že letos v oktobru!

Matej Kosem 26.5.2018

Za konec sezone prav paše en izlet v hribe nad Chamonixom. V tem terminu se ponavadi v teh koncih naredijo fajn razmere za strmo smučarijo. Prejšnji vikend se je tako končno vse poklopilo in smo šli.

Trapez so pri Kiteskulu testirali na Sardiniji, v vseh pogojih pa zares dobro preizkusili na njihovem enomesečnem tripu po Braziliji

ActionMama / Bine Žalohar 26.4.2018

Utrinke petmesečne vodniško avanturistične zgodbe v deželi vzhajajočega sonca "in obilnega snega", je eden najboljših slovenskih smučarjev nanizal v bogati foto galeriji.

ActionMama / Blister, Jonathan Ellsworth 19.4.2018

Tecnica je za sezono 2018/19 popolnoma prenovila svojo Zero G linijo turno smučarskih čevljev.

Svoje rakete za smučarski kros, je v okviru smučarskega spektakla "Red Bull Samo Gas", zamenjal z elanovimi Ripstick 96. 

Anže Čokl 9.4.2018

Štirje člani Freeapproved in dva simpatizerja smo se danes navsezgodaj odpravili na izlet na Gorenjsko. Ob nekaj do pol petih zjutraj smo pričeli s pristopnim maršem na smučeh in na pol-razrezanih deskah (aka splitboard) od 3. serpentine mimo Koče v Krnici, kjer smo zavili ostro levo proti Dnini.

ActionMama 20.3.2018

29 letni Šved iz Gällivareja si je naslov skupnega zmagovalca zagotovil že pred finalom FWT18.

ActionMama / Marker 20.3.2018

Nova, ultra lahka, ekstremno vzdržljiva tehnična turna vez izjemnih lastnosti postavlja nova merila pri razmerju teže in zmogljivosti.

Simon Erjavec 11.3.2018

Včasih se mi zdi, da sem padel v nek trans. V obsesijo. Pa ne smučarsko obsesijo, ampak obsesijo izkoriščanja časa. No, smučanje je del tega.

ActionMama / Matjaž Šerkezi 9.3.2018

Zadnji teden preživljamo v Nordijskem centru v Planici, kjer Planinska Zveza Slovenije gosti 90 alpinistov iz Češke, Slovaške, Madžarske, Hrvaške, Italije in Slovenije.

ActionMama 3.3.2018

Vseslovenski snežni portal Snežak je dobrodošla novost za vse smučarje na neurejenih terenih - turne (rekreativne in tekmovalne) in alpinistične smučarje, freeriderje in variantne smučarje - ter gornike in alpiniste.

ActionMama / Eurosport 20.2.2018

Na olimpijski slopestyle tekmi v PyoengChangu so kompletne stopničke zasedli tekmovalci Völkla.

Anže Čokl 2.2.2018

Šele pozno zvečer smo dorekli, kam jo bomo na današnji mahnili in kdo bi sploh šel. Izkazalo se je, da je bila odločitev dobra!

Jan Palovšnik  26.1.2018

Novi Dalbello Lupo, ki sem jih pred kratim prejel za testiranje, so povsem drug svet v primerjavi z mojimi predhodnjimi smučarskimi čevlji Black Diamon Factor MX.

ActionMama / Matjaž Šerkezi, GRZS 19.1.2018

V luči zadnje nesreče na območju Krvavca, ko je plaz zasul turnega smučarja, ki je na veliko srečo preživel in glede na to, da se obeta vremensko dokaj stabilen vikend, GRZS opozarja, da je v sredogorju in visokogorju 2. stopnja nevarnosti snežnih plazov po pet stopenjski evropski lestvici - ZMERNA. Stopnja sicer pomeni nizko tveganje za snežne plazove, hkrati pa je lahko zavajajoča, saj ne daje občutka, da so v gorskem svetu trenutno izredno "zanimive" razmere, struktura snežne odeje, ki "na oko" zgleda dokaj stabilna, pa v notranjosti skriva veliko nevarnost za proženje že ob manjši obremenitvi.

ActionMama / BCA 3.1.2018

Glede na različne varnostne predpise na letališčih držav ki jih boste obiskali, je najbolje, da plazovni nahrbtnik in kartušo nosite kot osebno prtljago, zraven pa imate kopijo varnostnih določil posameznih držav. 

Simon Erjavec 21.12.2017

Tale blog, po dolgem času, ne bo jamranje. Oziroma ne bo "jočing" kot mi je ljubše. Bo nekakšna hvalnica teti zimi, ki se je končno spet spomnila na nam ljubo Slovenijo in nas obdarila s snegom.

ActionMama / Bruno Compagnet - the blackmail 22.11.2017

Prva vrana smučarske znamke Black Crows na smučarskem tripu v Julijskih Alpah v družbi fotografinje Layle Jean Kerley in našega italijanskega prijatelja Enrica Mosettija.

Anže Čokl 7.12.2017

Ob vzpenjanju po zasneženi cesti od Koče na Gozdu proti prelazu Vršič, smo si obetali brezskrbni povratek po smučarski gazi nazaj po cesti.

Simon Erjavec 2.12.2017

Sponzoruše smučamo takrat, ko verjetno ni dobrih razmer. Ali pa so? Ta teden so na srečo res. Pa prejšnji teden? Ne, takrat smo smučali po ledu in betonu. Pa vseeno nekaj presmučali.

Proizvajalci priporočajo, poleg uvodnega testnega proženja, preizkus delovanja plazovnih airbag nahrbtnikov z aktivacijo zračnih blazin minimalno na vsaki dve leti.

Začetek sezone je pravi čas za temeljit pregled vaše smučarske, predvsem pa plazovne opreme.

 

Sodeč po imenu gre za precizen inštrument izkušenih smučarjev za prve reze na širnih planjavah nedotaknjenega celca

Vaša priljubljena gorniška kolekcija bo z novimi artikli še bolj vsestranska.

Nekaj koristnh napotkov za uvodni stik z wake osnovami za otroke, predstavlja štirikratni svetovni prvak Shaun Murray.

Vse kar morate vedeti o montaži smernikov na vaše napihljive SUP deske v nasvetih Starboard ambasadorja Dana Gaverea.

Starboardov napihljivi SUP "Touring Zen", na sejmu Outdoor Retailer show v Salt Lake City, prejel SUP Conect "Gear of the Year 2017" nagrado za najboljšo napihljivo desko.

ActionMama 10.7.2017

Nekaj nasvetov za lažje nošenje napihljivih SUP desk vam bo zaupal Starboard ambasador Dan Gavere.

ActionMama 25.6.2017

Pravilno napihovanje in spuščanje zraka iz vaših Starboard napihljivih SUP desk vam predstavlja Starboard ambasador Dan Gavere.

ActionMama (Samo Kham) 7.6.2017

V zadnjih letih se veliko športnikov odloča za različne maratonske podvige.

ActionMama (Nikwax) 16.6.2017

Razmišljate o tem, kam bi letos poleti peljali otroke na taborjenje, kam bi šli s prijatelji ali morda načrtujete solo mini avanturo?

Testiranje novih elanovih smuči Ibex Carbon 84 v najtežjih razmerah kar sem jih kdaj imel v Lenuhovi smeri. Tudi po ledu ter z zaključnim skokom na povsem zbit sneg. Odrezale so se perfektno.

Simon Erjavec 25.5.2017

Včasih se vprašam v čem je sploh smisel strmega smučanja, ko pa si povsem odvisen od snežnih razmer ... in časa.

A day of adventures in Julian Alps

Jan Palovšnik  19.5.2017

I changed my mindset from winter to summer a while ago. I want to climb, ride a bike, run etc. Just leave the skis in the corner for some time and take a rest, to get the new inspiration for the next season.

 

Kako shranjujemo turno smučarske kože

ActionMama 18.5.2017

To je odvisno ali jih shranjujemo na vrhu vzpona, po končanem dnevu ali čez poletje do naslednje sezone.

✙ BYPRODUCT OF A STELLAR HEIGHT

Bine Žalohar 8.5.2017

Virtual agenda of a modern sportsmanship consists of daily grind on Instagram, likes on facebook, e-mails to sponsors, filming video stories and constant presence of cameras, phones and drones. Cruel? Sad? True?

Vstopa v Cosmique kuloar smo se pošteno nagledal

Matej Kosem 24.4.2017

Za danes smo upali, da nam uspe spust po kuloarju Cosmique, vendar nas pogled vanj ni prepričal. Dejstvo je, da je zaradi švoh zime slabo narejen in se nismo hoteli preveč silit. Se ga bomo raje lotili drugič.

S pasjo vprego čez ledenik Periades

Matej Kosem 23.4.2017

Kar nekaj cincanja je bilo, kam danes. Odločili smo se, da gremo nekam, od koder se dobro vidi v Angelco in da spotoma še kaj lepega odsmučamo.

Andraž se je dons odločil za Frenchi syle :)

Matej Kosem 22.4.2017

Rana – ura zlata ura, vendar vseeno nismo prav hiteli z zajtrkom v rifuđotu na Agentieru.

Med vzponom proti Col du Chardonnet mi srenači na dveski (splitboardu) pridejo zelo prav. Tudi za Klemna in Andraža na smučeh brez srenačev ni ravno lahko. Sta pa zato dobila bolj močne roke :).

Sprejem na ledeniku Argentiere

Matej Kosem 21.4.2017

Potrebne sestavine za fajn smučarsko deskarski izlet v Chamonix:

- vsaj dva dni dopusta in vikend

- dobra družba

- lepo vreme z vsaj približno ustreznimi snežnimi razmerami

the blackmail perspectives 14.4.2017

The first edition of La Sentinelle was held last weekend in the Cirque de Gavarnie in the Occitan Pyrenées. Before any fresh news comes in, let’s recap on a ski mountaineering event that puts adventure first.

V žlebu

Matej Kosem 8.3.2017

Če bi danes potegnil črto pod turnosmučarsko sezono, bi zaključil, da je bila za en drek. Pa ni bila tako slaba zaradi slabe zime, ampak zaradi nekih bacilov, ki so v meni zgleda našli idealne terene in imajo očitno dobro sezono.

Bine Žalohar 28.3.2017

Razmere za smučanje so praktično katastrofalne, pa smo po frikanju v Kotečniku vseeno podlegli Gerbčevemu predlogu o pikanju v slovenski smeri s kombinacijo visin.

Sobota, 25.3.2017

Društvo za razvoj turnega smučanja v sodelovanju z RTC Krvavec, pripravljata turno smučarski dogodek, ki bo zelo zanimiv za širšo publiko turnih in tudi naključnih alpskih smučarjev. 

Anže Čokl 21.3.2017

Sreča je bila ponovno na naši strani in končno smo po pršiču vozili v popolnoma sončnem dnevu.

Anže Čokl 13.3.2017

Kilava zima se očitno ob slovesu vendarle želi prikazat v boljši luči...

Black Doc is a series of short films about characters from the ski world in general and, to begin with at least, from Black Crows. This series of human adventures and portraits intends to embrace skiing culture as a whole.

Vrh Begunjščice

Matej Kosem 8.3.2017

Lep dan kliče. Ker se dan zjutraj lovi, sploh če je treba kasneje še na šiht, štartava ob zori.

ActionMama 3.3.2017

Namen tega videoposnetka je, da vam pokažemo kako izgleda pravi plaz nesreče in reševanja.

Z delavnicami želimo pokazati osnovne zakonitosti delovanja plazovnih žoln, najpogostejše težave, ki se ob tem pojavljajo ter podati osnovne principe za iskanje ene do treh zasutih oseb.

Jan Palovšnik

Finally my wish has come true - visit Chamonix. It was in the summer but I'll definitely return in the winter time.

Simon Erjavec 9.6.2016

I had been working on my season edit for a few days now: I've chosen moments from all season which mean something to me. 

ActionMama 5.7.2016

Pa je prišla prva 2017 igrača. Slingshot je tako kot vsako leto že zelo zgodaj lansiral model RALLY. 

Rally je namenjen vsestranskim uporabnikom, tako začetnikom kot bolj zahtevnim uporabnikom. Odlikuje ga dober wind range, super relaunch (kajt noče biti v vodi) in enostavno rokovanje. 

Kaj je novega na modelu 2017?

Hvala bogu ne veliko. Zakaj bi spreminjali nekaj kar 100% dobro deluje? Seveda pa nekaj novosti je:

Bine Žalohar

Approach to Dom des Mischabel (4545m) was far from easy.

Group of 35 people from alpine association Kranj applied to the trip not knowing if the weather forecast is going to hold.

ActionMama 24.6.2016

Predstavitev nove kolekcije Slingshot Shredtown.

ActionMama 15.6.2016

Mystic v letošnji sezoni predstavlja poplnoma nov in revolucionaren trapez Legend.

Iztok Mrgole 9.6.2016

Napoved ni obetala ravno veliko, ampak žeja po kajtanju je bila prevelika, zato sva se z Žigom po dolgem času podala na enega najboljših kitespotov na Jadranu na izliv reke Neretve.

Simon Erjavec

Or maybe the Climax will never come

Jan Palovšnik

A look back in the past winter season before the summer season kicks in?  :D

Iztok Mrgole

Za prvomajske praznike smo že drugo leto zapored z ekipo Kitelife-a okupirali Bol na Braču.

Rokavice Hestra so narejena da trajajo. In če bomo za rokavice skrbeli ter jim posvetili vsaj malo našega časa, bodo trajale še dlje. Kar je dobro za vas ter za okolje.

Bine Žalohar

There are two reasons i haven’t written anything this winter. I honestly didn’t have anything to write about since i refused to compete in slopestyle and focused more towards mountaneering.

ActionMama 11.5.2016

Smučarske rokavice Hestra so narejene da trajajo. In če bomo za rokavice skrbeli ter jim posvetili vsaj malo našega časa, bodo trajale še dlje. Kar je dobro za vas ter za okolje.

Simon Erjavec

I've had some time just for myself in the past few days... even if I am not alone, I'm surrounded by real friends who let me think differentelly, they give me inspiration and some kind of power which can be transformed to actions...

Jan Palovšnik

First time skiing in Tyrol and it was amazing, sleeping in the tent, waking up knowing it’s gonna be a beautiful  day.

Simon Erjavec

As many of you know it, it's my birthday today. And as many of you know (or not), I wanted to finish my project of #40lines till today. I haven't done this, but it should be finished very soon. I've done 31 lines by now.

 

Anže Čokl 29.4.2016

Neverjetni sreči z ohladitvijo in močnim padavinam se imamo za zahvalit, da smo v zadnjih dneh znova na, v in pod snegom! Huraaaa!

20.04.2016 10:42

BLACK DIAMOND CAMALOT in CAMALOT ULTRALIGHT - ODPOKLIC NA PREGLED

20.04.2016 10:40

PROSTOVOLJNI ODPOKLIC PRIŽEM INDEX, PODVRŽENIH PREGLEDU

20.04.2016 10:34

PROSTOVOLJNI ODPOKLIC SETOV VIA FERRATA EASY RIDER IN IRON CRUISER - NA PODLAGI PREGLEDA

Simon Erjavec

Sometimes, before you even realize it, things happen for a reason. You might not notice it in a day, in a month, maybe not even in a year... but when you do, at first a weird smile appears on your face... and then you start thinking what was happening over the time.

Iztok Mrgole

Kolegi so me spraševali če sem nor?  Za en dan na Bol? Dolga in kar naporna avantura pa se je izkazala kot, super otvoritev sezone maestrala v letu 2016.

Matic Gobec

I want to use this project and my skiing as a platform to inspire people around me to live a healthy lifestyle, go out and enjoy the outdoors, connect with the nature and have fun in their everyday life no matter what they do.

Simon Erjavec

I had so many plans for this year... I hope winter isn't really saying goodbye.

Anže Čokl 8.4.2016

Dolina Krme je po letošnji zimi kot manjši avtomobilski odpad, saj so poleg vkopanih avtomobilov po in ob cesti raztreseni tudi njih deli: plastični pokrovi, zaščite motorja, zdrobljeni žarometi, izpusti olja in drugih tekočin pa še bi se našlo.

Anže Čokl 7.4.2016

Nad Pokljuko se sneg lepo nabira, a kaj ko vsaj 2 meseca prepozno... Vendarle je nekaj sončnih ur zgodnjega jutra pričaralo pravo zimsko idilo z relativno nizkimi temperaturami, visoka oblačnost pa je poskrbela za kratek turno smučarski biserček še pred pisarniškim delom.

Simon Erjavec

I am 19 years old. Ok, 20 in one month. And I have to say that I am proud of what I have done today.

Jan Palovšnik

Another fantastic week is behind me.

Jan Palovšnik

Winter is finally here from February the 13th. It was snowing the whole night, so when we arrived on Vogel there was about 30-40 cm of fresh snow. FUNPOW all day long, wohoooo!!

Jan Palovšnik

It’s snowing since the begining of March… Currently, there is enough snow up in the mountains to do and to ski everything we want. About time, but better late than never.:)

Jan Palovšnik

As you can see from the title, today was more about wandering than skiing. 

Simon Erjavec

What a day it was yesterday on Vogel!

Simon Erjavec

I have so many lines and plans on my mind that sometimes they're confusing me.

Simon Erjavec

Snow, wind, cold and fog moved back into slovenian mountains... It feels like winter again.

Simon Erjavec

After Vrtača on Sunday, Jan and me decided to check what conditions we have above Pokljuka. We should go there, ski a few lines and have some good time.

Anže Čokl 1.4.2016

Avstrijci so imeli z zimskim vremenom več sreče kakor mi, njihovi južni sosedi. Tako imenovani nordstau je obilno zasul vzhodni del Tirolske, kamor so vabila poročila o hudem mrazu, izjemnih snežnih padavinah ter cestnih zastojih.

Anže Čokl

Dolgoletna želja smučanja po pršiču z vrha Špika ob sončnem zahodu, se je naposled le uresničila! Kar nekajkrat sem že poskušal, a je vselej nekaj manjkalo.

Anže Čokl

Snežni in s tem smučarski dnevi se v slovenskih alpah počasi iztekajo. V želji, da bi fotografiral še vsaj nekaj spustov ob sončnem zahodu, smo jo pozno popoldan mahnili nad bližnjo Pokljuko.

Prostovoljni odpoklic vponk in kompletov, podvrženih pregledu

Prostovoljni odpoklic zank nylon runner, podvrženih pregledu

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
ActionMama za boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska te strani soglašaš z njihovo uporabo.OK Več o piškotkih.