Predstavitev Osprey znamke

jul 5, 2023 Avtor: ActionMama

Ustanovitelj Mike Pfotenhauer ni bil zadovoljen z opremo, ki jo je poznal.V zgodnji mladosti je z družino pogosto hodil na pohode in zelo trpel zaradi slabo prilegajočih se nahrbtnikov. Posledica tega so bile bolečine v hrbtu in spodbuda, da je leta 1974 pri 19 letih sešil svoj prvi nahrbtnik. Če mislite, da ta nahrbtnik spada v kategorijo "samospoznavanje pubertetnika", se močno motite. Mike je šival, kar je znal - v pravem pomenu besede. S prilagojenimi nahrbtniki si je hitro pridobil ugled na področju pohodništva in potovanj.

Podjetje Osprey je ostalo zvesto tudi svoji kulturi. Do leta 1987 je Osprey na svojem sedežu v ZDA izdeloval le majhne serije. Leta 1994 se je podjetje prvič preselilo v Kolorado, ko je začelo proizvajati profesionalne serije.


Ko so leta 2003 proizvodnjo preselili v Vietnam, se je Pfotenhauer z družino za štiri leta preselil v Ho Chi Minh. To je storil zato, da bi nadzoroval poslovanje in poskrbel tudi za usposabljanje in motivacijo lokalnih zaposlenih ter za ustrezen razvoj njihovega znanja. To je razlog, da lahko njihovi zaposleni v Aziji samostojno proizvajajo v lastnem oblikovalskem centru v skladu s strogimi Ospreyjevimi zahtevami glede kakovosti. Danes so Ospreyjevi izdelki znani po svoji visokokakovostni, praktični in domiselni zasnovi.


Osprey izdeluje nahrbtnike, ki so udobni za nošenje. Od leta 1993 ima Osprey tudi nahrbtnike za ženske, ki so posebej prilagojeni ženskam. Ospreyjeve inovacije se nadaljujejo tudi v letu 2015 z razvojem prvega prezračevanega ledvenega pasu v pohodniškem nahrbtniku na svetu, Atmos in Aura AG. Predvsem zaradi neprekosljive kakovosti materialov, funkcionalnosti in optimalnega prileganja na hrbtu so nahrbtniki postali hit.


Osprey si je zastavil cilj postati najbolj napredna, pregledna in trajnostna blagovna znamka za izdelke za uporabo v naravi. S povsem novimi kolekcijami brez recikliranih materialov in PFC, kot so Porter, Arcane in Archeon, je Osprey postavil nov mejnik v tem prizadevanju.

Ospreyjeva prizadevanja za trajnost so se začela leta 1974 z razvojem našega prvega pohodniškega nahrbtnika. Z razvojem visokokakovostnih in trpežnih nahrbtnikov si Osprey vedno prizadeva za zaščito okolja, za katerega so nahrbtniki Osprey zasnovani, saj dolga življenjska doba pomeni manj odpadkov na odlagališčih.

Za nahrbtnike Osprey so razvili edinstvene tehnologije, ki izboljšujejo uporabo in uporabniku pričarajo prijetno izkušnjo:

  • hrbtni del AirScape™ s penastimi grebeni za udobje in prileganje postavlja nov industrijski standard za udobje in zmogljivost. AirScape™ ohranja nizko težo in udobje, hkrati pa zagotavlja pretok zraka, zato je nameščen tako na lahkih dnevnih nahrbtnikih kot na velikih nahrbtnikih.
  • AirSpeed™ prezračevalni hrbtni panel iz mrežastega materiala, ustvarja zračni prostor med nahrbtnikom in hrbtom, kar omogoča neverjetno zračenje in udobje med toplejšim vremenom ali hitrimi aktivnostmi.
  • AG AntiGravity™ Ospreyev večkrat nagrajeni hrbtni sistem, ki združuje tridimenzionalno vzmetenje z napeto ledveno oporo. AG AntiGravity™ zagotavlja izjemno porazdelitev teže, kar uporabniku omogoča optimalen obseg gibanja.

Osprey za vse svoje nahrbtnike daje doživljenjsko garancijo. Poškodbe bodo popravljene, če pa to ne bo mogoče, bo izdelek zamenjan!


Poleg tega so proizvodne napake v razumni življenjski dobi Ospreyevih izdelkov zajete v garanciji za izdelke All Mighty Guarantee. To jamstvo za izdelek zagotavlja, da so nahrbtniki popravljeni in ponovno uporabljeni, kadar koli je to mogoče. To podaljša njihovo življenjsko dobo in jim omogoči še več pustolovščin. Družba Osprey v okviru programa Second Life obnavlja rabljene nahrbtnike. Do zdaj je podjetje Osprey na ta način preprečilo nastajanje več kot 9.739 kilogramov odpadkov!

Osprey že dolgo sodeluje z združenjem EOCA (European Outdoor Conservation Association) in je kot polnopravni član in sponzor vključen v različne pobude v Evropi in po svetu. Osprey si prizadeva tako za čiščenje gorskih habitatov kot za ohranjanje ptic plenilcev - specialisti za nahrbtnike vedno iščejo načine, kako zaščititi okolje, da bi od njega imeli koristi tudi prihodnji rodovi.