Up

Povezane novice

ActionMama / Red Paddle Co 30.04.2021

Veslanje na SUP deski prinaša številne prednosti tako vašemu fizičnemu kot tudi mentalnemu počutju, ob deljenju doživetja z vašimi najdražjimi in najbližjimi pa boste s to aktivnostjo še dodatno nagrajeni.

ActionMama 8.6.2022

ActionMama, 8.6.2022

 

Po zelo ugodnih cenah odprodajamo testni SUP deske blagovne znamke Starboard in Shark.

01 / 43 63 654  shop@actionmama.com

KAKO IZBRATI SVOJ SUP?

Supanje ponuja nekaj za vsakogar. Lahko se odpravite na sproščujoče veslanje po mirnem jezeru ali pa lovite valove na morju. Morda pa bi se radi ukvarjali s SUP jogo, uporabili za morsko pohajkovanje z otroci ali pa se odpravili na hitro veslanje in se tako razgibali. Ne glede na to, kakšne so vaše želje, je za uživanje v supanju ključnega pomena pri izbiri pravega SUP-a. V tem vodniku po nakupu bomo pregledali 5 glavnih točk, na katere morate pomisliti pri izbiri deske.

Nasvet št. 1: Upoštevajte velikost SUP-a in telesno težo

Načeloma, boste pri vsaki deski našli priporočeno težo uporabnika. Gre za težo, v katerem SUP doseže svojo optimalno zmogljivost. Vendar to ne pomeni, da na deski ne morejo voziti tudi lažji ali težji uporabniki. Na kratko: če je deska SUP premajhna ali pretanka, boste na primer pogosteje padali v vodo, saj ima model premalo vzgona in stabilnosti.

 

Če je vaša SUP deska prevelika, jo boste težje nadzorovali in upravljali - tudi na kopnem, ko razmišljate o nošenju deske v vodo.

 

Nasvet št. 2: Kje supati - rekreativno, potovalno ali jadranje na deski?

Razjasnite si, na kakšen način želite uporabljati svoj SUP. Ste bolj začetnik SUP-a in veslate v mirnih vodah - tudi če se pojavi kakšen manjši val? Potem je pomemben SUP, ki v vodi leži stabilno in ima gladko, ravno vožnjo. Z vsestranskim SUP-om se boste najbolj zabavali.

 

Ali pa nameravate potovati na daljše razdalje, morda s prtljago? Potem si podrobneje oglejte deske SUP za potovalno supanje. Ti SUP-i so ožji in daljši, primerni za hitrejšo vožnjo. Mimogrede, potovalne SUP deske lahko razmeroma enostavno prepoznate po njihovi koničasti obliki. Za daljše ture je priporočljiva deska, dolžine vsaj 12'6 oz. pri ženskah od 11'0

 

Prav tako razmislite, ali bi se želeli preizkusiti v surfanju na SUP-u.

 

Nasvet št. 3: Upoštevajte dolžino, širino in kratkost

Poleg svoje višine in teže ter načina uporabe realno ocenite tudi svoje sposobnosti upravljanja SUP-a. Ne glede na to, ali ste začetnik, napredni uporabnik ali profesionalec, vam bodo ta tri pravila pomagala prenesti svoje znanje na ustrezen SUP:

Dolžina = hitrost

Dolga deska na splošno plove bolj naravnost. Če ste napredni SUP-ar in iščete novo desko, je to zate pomemben dejavnik.

Širina = stabilnost

Širša kot je SUP deska, večjo stabilnost ti nudi. Za začetnike, ki morajo še trenirati občutek za ravnotežje, je to zagotovo pomemben dejavnik.

Kratkost = sposobnost obračanja

Ter obratno to seveda pomeni, da krajša deska ponuja več možnosti za zavijanje. Če se raje ukvarjate s SUP-om na valovih, izberite desko ki je dovolj kratka, da se boste počutili suvereni.

 

Nasvet št. 4: Ravnanje s SUPom

Kako močni ste? Če lahko desko prevažate na strehi avtomobila ali če je pot do vode daljša, to vsekakor upoštevajte. Eno je jasno: lažje ko boš ravnali s desko, pogosteje jo boste uporabili, začeli veslati in se zabavali.

Zato bodite pozorni na to, katera torba je vključena in ali so vključeni naramni ali nosilni trakovi. Ugotovite, kolikšno moč ima črpalka in kako je nameščen smernik, da boste približno vedeli, koliko časa morate načrtovati za montažo in demontažo. Spuščena in kompaktno zložena SUP deska v torbi z dodatki ne zavzame toliko prostora

 

Nasvet št. 5: Ne pozabite na varnostno vrvico in veslo!

Ne glede na to, kje veslate in kako izkušeni ste na SUP-u, morate pri veslanju vedno nositi varnostno vrvico. Odvisno od razmer kot so mirno morje, , jadranje z vetrom, deskanje na vodi ali v reki, lahko izbirate med ravnimi in zavitimi modeli vrvic. Vnaprej se o tem pozanimajte in si priskrbite nasvet.

 

Veliko razlik je tudi pri veslih: od materiala vesla do možnosti izbire lopatke in različnih stopenj trdote, tudi tu je na voljo širok izbor modelov. Želite neposreden prenos moči ali vam je ljubša različica, ki je posebej prijazna do sklepov, ali boste veslali po gladini ali po »terenu« - o tem razmislite vnaprej in se posvetujte z nam.

 

Če niste prepričani, se lahko naučite oceniti sebe in svoje sposobnosti z izposojo SUP-a in preizkusite, kaj vam najbolj ustreza.

 

Hitri nasveti:

 • Osnovno pravilo za stabilnost: Izbira obsega in širine SUP-a je odvisna od vaše teže. Večja kot je, večja sta prostornina in širina SUP-a.
 • Pazite na presežke: majhen uporabnik bo imel težave pri supanju, ki je zanj preširoka. Prevelik SUP je lahko pretežak/težaven.
 • Če iščete SUP, ki ga bo uporabljalo več kot ena oseba, je bolje, da se odločite za večji model: majhen uporabnik lahko vedno uporablja veliko desko, nasprotno pa ne bi delovalo.
 • Debelina SUP je še pomembnejša od vseh drugih dimenzij (dolžina in širina), saj ne vpliva le na plovnost, temveč tudi na togost - vsakdo potrebuje in želi, da je njegova deska čim bolj toga. Debele deske so trše, vendar predebela konstrukcija zmanjšuje odzivnost.
 • Sistem RSS (Rocker Stiffing System) podjetja Red Paddle: z vstavljanjem letvic v plašče na strani deske lahko povečajo togost desk do 40 %. Na primer, 100 mm deska ima enako togost kot 120 mm deska, pri čemer ohranja okretnost 100 mm deske.

 

REKREATIVNE / DRUŽINSKE  DESKE 

Najbolj priljubljena vrsta SUP deske je odlična izbira za začetnike, vendar je prav tako zabavna in vsestranska tudi za izkušenejše veslače. 

Deske so stabilne in se dobro obnesejo v različnih razmerah in na različnih vodnih razmerah. 

Običajno so dolge od 9 do 11 čevljev in so pogosto širše (32''-34'') in tanjše (4''-4,7'') od svojih potovalnih modelov, kar zagotavlja bolj stabilno veslanje. 

 

SROKA SET EASY 10.6                     RED PADDLE SET RIDE 10.6

 

  

STARBOARD IGO                           SHARK SET ALL ROUND 10.8 

TIKHINE WAVE 10.8

 

POTOVALNE DESKE

Zasnovana je za daljša potovanja in je pogosto izbira za ljudi, ki želijo nadgraditi ali kupiti svojo drugo desko. 

Te deske so bolj poenostavljene oblike, kar pomeni, da lahko dlje časa veslate z večjo hitrostjo. 

Dolge so od 11 do 13 čevljev in imajo debelino nad 5,9″, kar omogoča lažje drsenje. Imajo tudi dodaten prostor za prenašanje opreme, kot je oprema za kampiranje ali enodnevne izlete.

 

 

RED PADDLE SET VOYGER 13.2                  SHARK SET TOURING 12.6X32

STARBOARD SUP TOURING                             RED PADDLE SUP SPORT 12.6

M DELUXE 12.6

 

DODATNA OPREMA

Obvezna dodatna oprema pri vseh vrstah SUP-ov je:

Veslo  Za rekreativno in potovalno SUPanje lahko uporabite aluminijasto veslo, za daljše SUPanje pa so primernejša karbonska vesla, ki so lažja in vas bodo manj utrudila. Za rekreativne SUP-e in v primeru, da bo SUP uporabljalo več oseb izberite veslo, ki je nastavljivo po dolžini, sicer pa velja, da naj bo veslo višje od vaše telesne višine za približno 25 cm.

 

Varnostna vrvica (leash) Varnostno vrvico si nadenite okoli gležnja in s tem zagotovite, da ob morebitnem padcu v vodo SUP ne pobegne. Obstaja več različnih vrst vrvic in sicer ravne in zavite. Za začetnike je bolj primerna ravna, saj se v njo ne boš zapletal med prestopanjem, zavite pa se uporabljajo predvsem pri surfanju.

 

Varnostni jopič, neopren ali UV majica Primeren je predvsem za otroke ali tiste, ki raje SUPajo na valovih ali celo na divjih vodah. V primeru, da SUPate  v hladnejšem vremenu, so zelo primerni tudi neoprenski jopiči, ki ščitijo pred mrazom, če pa ste izpostavljeni močnemu soncu, si omislite lycra majice z UV zaščito in z dolgimi rokavi. Pa ne pozabite na sončno kremo s zadostnim faktorjem!

 

Nepremočljive vreče Za shranjevanje suhih stvari kot so brisače, telefoni, dokumenti in podobnega je izbira lahke in nepremočljive zaščitne vreče več ko priporočljivo.

 

 

Povezani artikli

  <strong>RED PADDLE CO</strong> SUP SET VOYAGER 12.6 <em>22</em>
  RED PADDLE 12'6" VOYAGER MSL je vrhunska potovalna deska, zasnovana za odprave na dolge razdalje. 
  Spletna cena:
  od 1.633,00 €
  -25%
  <strong>SROKA</strong> SUP EASY 10'6'' X 32'' + VESLO <em>22</em>
  Easy Sroka SUP set, s stabilno, enostavno vodljivo napihljivo SUP desko unikatnega videza Easy 10'6, 3-delnim aluminijastim veslom, varnostno vrvico, prenosno torbo, zračno tlačilko in kompletom za popravilo, vključuje vse kar potrebujete za vašo prvo SUP avanturo.
  Redna cena:
  549,00 €
  411,75 €
  <strong>SHARK</strong> SUP SET ALL ROUND 10.8X34X6 <em>22</em>
  SHARK 10'8 x 5" All Round SUP je namenjen višjim osebam do 85 kg, ki želijo narediti prve SUP zaveslaje, opraviti lažje SUP ture, preizkusiti SUP deskanje in celo malo SUP joge. 10'8 x 5" All Round je neverjetno vsestranski in odlično uravnoveša lastnosti, ki jih potrebujete v svoji prvi deski.
  Spletna cena:
  719,00 €
  -25%
  <strong>RED PADDLE CO</strong> SUP RIDE 10.6 PURPLE <em>22</em>
  RED PADDLE 10’6″ RIDE PURPLE MSL is their most popular award winning board that will see you right in all conditions.
  Redna cena:
  1.049,00 €
  786,75 €
  -25%
  <strong>STARBOARD</strong> SUP IGO TIKHINE WAVE DELUXE 10'8'' <em>22</em>
  STARBOARD 10'8″ x 33″ Igo DELUXE je idealna deska, če ste začetnik ali vodite SUP šolo ali center. Dolžina in širina deske ustvarjata stabilno in udobno platformo za veslanje. Za osebe do 120 kg 10'8” zagotavlja več kot dovolj sledenja in stabilnosti. 
  Redna cena:
  899,00 €
  674,25 €
  -25%
  <strong>RED PADDLE CO</strong> SUP RIDE 10.8 <em>22</em>
  RED PADDLE 10’8″ RIDE MSL is designed for heavier riders, or those who enjoy some company on the water (furry friends included).
  Redna cena:
  1.099,00 €
  824,25 €
  -25%
  <strong>STARBOARD</strong> SUP TOURING M DELUXE 12'6'' <em>22</em>
  STARBOARD 12'6″ x 30″ TOURING M DELUXE Primeren za osebe do 110 kg, 12'6” zagotavlja popolno ravnovesje hitrosti, stabilnosti in manevriranja, ki ga pričakujete od Touring deske. 
  Redna cena:
  1.099,00 €
  824,25 €
  -25%
  <strong>RED PADDLE CO</strong> SUP VOYAGER PLUS 13.2 <em>22</em>
  RED PADDLE 13'2" VOYAGER MSL je zasnovan za raziskovalce življenja, deska lahko nosi vso potrebno opremo, ki jih boste potrebovali za vašo naslednjo odpravo.
  Redna cena:
  1.349,00 €
  1.011,75 €
  -25%
  <strong>RED PADDLE CO</strong> SUP RIDE 10.6 <em>22</em>
   RED PADDLE 10'6″ RIDE MSL je njihova najbolj priljubljena nagrajena deska, ki se bo izkazala prav v vseh pogojih.
  Redna cena:
  1.049,00 €
  786,75 €
  <strong>SHARK</strong> SUP SET TOURING 12.6X32X6 <em>22</em>
  SHARK 12'6"32" Touring SUP je za višje in težje veslače, ki iščejo izboljšano drsenje in stabilnost za svoje turne odprave. Touring paleta je korak naprej od naše začetne serije All Round in z elegantnejšo obliko vam ta serija omogoča, da greste hitreje in premagate več razdalje, ne da bi pri tem ogrozili stabilnost.
  Spletna cena:
  799,00 €

  Povezane novice

  ActionMama / Red Paddle Co 30.04.2021

  Veslanje na SUP deski prinaša številne prednosti tako vašemu fizičnemu kot tudi mentalnemu počutju, ob deljenju doživetja z vašimi najdražjimi in najbližjimi pa boste s to aktivnostjo še dodatno nagrajeni.

  ActionMama 8.6.2022

  ActionMama, 8.6.2022

   

  Po zelo ugodnih cenah odprodajamo testni SUP deske blagovne znamke Starboard in Shark.

   

  Pridobi bon za 10 €

   

  Prijavite se na e-novice ActionMama in obveščali vas bomo o vseh novostih in posebnih ponudbah ter vam podarili darilni bon v vrednosti 10 €, ki ga lahko koristite pri nakupu nad 50 €.

   

  PRIJAVA

  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  ActionMama za boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska te strani soglašaš z njihovo uporabo.OK Več o piškotkih.