VRAČILO BLAGA

 

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prvzema blaga iz kakršnega koli razloga blago vrne. To stori tako, da podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov: shop@actionmama.com. Obrazec za odstop od pogodbe najdete tuPotrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu o odstopu potrošnika od nakupa, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Blago mora biti nepoškodovano in nerabljeno v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija naročila. Ponudnik vrne celotno kupnino s stroški dostave takoj ko je mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa.

 

VRAČILO BLAGA KOT REKLAMACIJA

 

V primeru da kupljeno blago v spletni trgovini ActionMama ne ustreza lastnostim, ki jih je obljubil prodajalec ali če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali blago kako drugače odstopa od kupčevega naročila, lahko kupec blago reklamira.


VRAČILO POŠKODOVANIH POŠILJK

 

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije oziroma podjetju DPD. Skupaj bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

E-novice
vpišite vaš e-naslov in obveščali vas bomo o novostih iz naše ponudbe