Black Crows - zgodba o ljubezni do smučanja

okt 22, 2023 Avtor: ActionMama

Zgodba znamke Black Crows se je začela v osrčju alp v mestu Chamonix v prestolnici ekstremnega smučanja pod veličastno goro Mont-Blanc. Znamka se je hitro uveljavila kot sinonim za inovativnost, slog in vrhunsko kakovost. Njihovim smučem, smučarski opremi in oblačilom tako zaupajo ljubitelji gora po vsem svetu, od strastnih rekreativcev do vrhunskih smučarjev..

Ustanovitev znamke Black Crows

Legendo o znamki Black Crows sta v slikovitem alpskem mestu Chamonix uresničila dva vizionarska smučarja in izkušena ljubitelja gora: Camille Jaccoux in Bruno Compagne. V zgodbo o znamki sta vtkala svoje globoko razumevanje gora in smučanja. Že od samega začetka sta sanjala o smučki ki bi presegla vse kar je bilo takrat ponujeno na trgu in bi imela specifične lastnosti za smučanje po različnih terenih ter bi nagovarjala srca smučarjev z vseh vetrov. A na začetku so bile le to le sanje, zakopane pod težo ekonomskih in finančnih  izzivov, ki jih prinaša izdelek takšne kvalitete.

Usoda pa je hotela, da sta se nekega snežnega dne v letu 2005, ko sta se po stari navadi predajala smučarskim užitkom po zasneženih pobočjih, njuni poti križali s Christophejem Villeminom, ljubiteljskim smučarjem, ki je že ustvaril uspešno zgodbo v industriji aluminija. Ob skupni večerji je trojica razmišljala, kaj bi bilo potrebno, da bi svojim sanjam vdahnili življenje. Camille Jaccoux je pozneje pripovedoval o tem ključnem dogodku: "V bistvu denar od takrat naprej ni bil več pod vprašajem. Vsem skupaj se nam je začenjalo  dozdevati, da je dejansko mogoče ustvariti neodvisno znamko smuči na trgu turnega, freeride in freestyle smučanja.” Na ta način se je prav tistega večera začela Black Crows zgodba, ki traja še danes.

Black Crows Corvus prva smučka znamke Black Crows

V zgodnjih 2000-ih, še pred široko uporabo  rocker in camber oblik oziroma tehnologij, sta se Camille in Bruno lotila razvoja smučke, ki bi se dobro obnesla ne samo  na dobri snežni podlagi, temveč tudi v zahtevnih razmerah na neidealni snežni podlagi.Cilj je bil torej ustvariti nekaj, ker trg še ni ponujal, smučko, ki bi lahko samozavestno zavijala v vseh vrstah snežnih razmer, obenem pa nudila zmogljivost in stabilnostt. Po celotni sezoni testiranja smuči ter poglabljanja v materiale in tehnologijo so se pri Black Crowsu spomladi 2006 pojavili z revolucionarnim prototipom - Corvus 196. To je bila 196 cm dolga smučka, ki je pod čevljem merila 103 milimetre in je bila zasnovana za stabilnost in plovnost. Njena sendvič konstrukcija in leseno jedro sta zagotavljali zmogljivost in stabilnost, medtem ko je tudi zaradi progresivne konice in značilnega stranskega loka že takrat  izstopala na trgu. Corvus  je bila prva uradna Black Crows smučka.

Black Crows Corvus danes

Kar je Corvus ločilo od drugih, je sposobnost obvladovanja hitrih zavojev z večjim radijem, hkrati pa okretnost pri hitrih manevrih. Smučka Corvus je bila izdelana tako, da se je odlično obnesla na pršiču in da je hkrati ohranjala svojo odzivnost in občutek med kratkimi, hitrimi zavoji.

Ime in logo znamke Black Crows

Identiteta Black Crows je mešanica narave, skupnosti, tehnologije in umetnosti designa, ki je vtkana v vsako smučko. Ko so razmišljali o imenu znamke se je Camille Jaccoux spomnil na osupljivo podobo gorske ptice iz družine vran ki je v angleščini znana kot chocard. Gre za relativno majhno alpsko ptico, ki je znana po temu, da gnezdi najvišje med vsemi pticami in brez težav drsi po alpskih zračnih tokovih. Tudi drug ustanovitelj Jaccoux, ki je tudi sam znan po svoji rock 'n' roll duši, je našel muzo v tej visokoleteči ptici in tako se je rodila znamka Black Crows. Znak Black Crows je lep dosežek oblikovanja - gre za niz simetričnih "v" oblik, ki elegantno posnemajo ikonični vzorec ptic v letu oziroma, ko je niz obrnjen na glavo, spominja na veličastno silhueto gorskega vrha. Poseben čar pa je v skupku teh “v” oblik, ki ponazarjajo združitev v jato kar simbolizira tesno povezano skupnost Black Crows. Preprosta eleganca tega geometrijskega vzorca odpira vrata neskončnim ustvarjalnim možnostim, ki odražajo zavezanost znamke nenehnim inovacijam.

Stebri znamke Black Crows

Filozofija, ki ji sledijo pri znamki Black crows je dokaz naslednjih vrednot oziroma ciljev, ki jih cenijo in se za njih zavzemajo.

Zmogljivost: Če izdelek ne deluje na najvišjem nivoju, ne nosi Black Crows logotipa. Izdelki so strogo testirani in izpopolnjeni, s ciljem, da zagotovijo izpolnitev zahtev tudi najzahtevnejših smučarjev. Za razvoj, izdelavo in tehnološko oblikovanje svojih smuči so pripeljali Juliana Regnierja, enega največjih strokovnjakov za oblikovanje smuči, ki je v preteklosti deloval tako pri proizvajalcu smuči Armada, kot tudi v Rossignolu, kjer je razvil prve twin-tip smuči.

Inovativnost: Black Crows vsakodnevno premika meje smučarske tehnologije. Njihovi izdelki so rezultat dolgoletnega prizadevanja k iskanju inovativnih rešitev.

Oblikovanje: Kar še dodatno loči Black Crows od drugih ponudnikov, je njihov specifičen proces oblikovanja. Oblikovani sredi dih jemajoče lepote masiva Mont Blanc v dolini Chamonix, njihovi izdelki niso le orodje, so tudi prikaz mojstrstva na področju oblikovanja. Skupnost: Black Crows so več kot le blagovna znamka; gre za globalno skupnost podobno mislečih posameznikov, ki si delijo strast do smučanja. V svojem delovanju znamka sodeluje s številnimi športniki, vodniki in smučarji po vsem svetu, zaradi česar lahko rečemo, da so Black Crows izdelki skupnega dela in prispevkov celotne skupnosti..

Black Crows ambasadorji na divjih smučarskih popotovanjih:

:

Ponudba izdelkov Black Crows

Black Crows ponuja široko paleto izdelkov, od katerih je vsak prilagojen svojemu namenu. V nadaljevanju je nekaj primerov njihove široke ponudbe:  V njihovi ponudbi najdemo široko paleto turnih in drugih smuči, ki so oblikovane za različne terene in spretnosti smučarjev. Od lahkih in okretnih modelov za začetnike do zmogljivejših in trpežnih smuči za izkušene smučarje. Vsaka linija predstavlja poseben nabor značilnosti in tehničnih lastnosti:

Linija Mountain Touring oziroma Freebird je namenjena turnim smučarjem, ki ljubijo avanture v neokrnjeni naravi in uživajo v vzponih na vrhove, kjer so nagrade čudoviti spusti po nedotaknjenih pobočjih. 

Smuči iz linije Big Mountain so zasnovane za zahtevnejše terene in razmere..Gre za vrhunske freeride smuči, ki jih uporabljajo tako profesionalni kot tudi vsi ostali strastni smučarji.

All-Terrain smuči so vsestranske in primerne za različne vrste terenov, od urejenih prog na smučišču do razgibanega neokrnjenega snega izven urejenih prog. Linija Resort je namenjena smučarjem, ki prisegajo na bolj klasično alpsko smučanje na urejenih smučiščih. 
Linija Black Crows Birdie ponuja smučarkam izbor smuči, ki so oblikovane tako, da ustrezajo njihovemu stilu, telesni zgradbi in smučarskim sposobnostim. Te smuči niso le preprosto prebarvani moški modeli smuči, ampak so premišljeno oblikovane, da optimizirajo zmogljivost in zagotovijo prijetno smučarsko izkušnjo ženskam.

Black Crows se ponaša z edinstvenimi kožami za turne smuči, ki so plod dolgoletnih raziskav in razvoja. Te inovativne kože omogočajo izjemno dober oprijem na strmem terenu in hkrati omogočajo gladko drsenje na ravnem. S pomočjo teh kož se smučarji lahko brez težav premikajo tako po strminah kot tudi na ravnem, kar povečuje udobje in užitek med celotno turnosmučarsko avanturo.

V zadnjih letih je bila prav posebna pozornost namenjena razvoju linije smučarskih oblačil, ki je znana po vrhunski kakovosti in prilagodljivosti vsem vrstam pogojev. Njihova paleta vrhnjih oblačil, od jaken do hlač, ni namenjena samo zaščiti, gre tudi za izraz sloga, saj zagotavlja, da boste videti čudovito tako na smučišču kot zunaj njega. Njihov portfelj vključuje jakne, hlače, termo oblačila, aktivno smučarsko perilo ter puloverje s kapuco in majice. Pri Black Crows razvijajo linije oblačil glede na namene za katere se lahko uporabljajo njihova oblačila: linija Ferus All-mountain, linija Ora’s Big Mountain, linija Expore Touring, linija Traverse Lifestyle in mnoge druge zadovoljujejo različne potrebe in pričakovanja smučarjev.


Smučarske palice Black Crows so lahke, vzdržljive in zasnovane za uporabo v vseh razmerah oziroma za različne potrebe. 

Black Crows ima v svoji ponudbi tudi dodatke: očala, kape in nahrbtnike, ki so skrbno zasnovani za potrebe smučarjev in s katerimi lahko popolnite vaš Black Crows komplet.

Black Crows sodelovanja in povezave s športniki

Pri Black Crows verjamejo v moč skupnosti in sodelovanja. Blagovna znamka sodeluje s profesionalnimi športniki, gorskimi vodniki in smučarji z vseh koncev sveta. Ta združitev izkušenj in vpogleda zagotavlja, da je vsak izdelek podvržen strogemu testiranju in izpopolnjevanju, s čimer dosežejo najboljše rezultate

Ugledni športniki, kot so Nikolaï Schirmer, Addie Rafford, Sam Favret, mlada Celeste Pomerantz in celo legendarni Bruno Compagnet, eden od soustanoviteljev znamke, so v okviru sodelovanja posodili svoje strokovno znanje znamki Black Crows.

The voyage to the scariest ski run of my life:

Prisotnost Black Crows v digitalnih medijih 

V nenehno razvijajočem se digitalnem okolju Black Crows velja za enega od pionirjev digitalne preobrazbe v smučarski industriji. Njihovo potovanje v digitalno kraljestvo je dobilo zagon okoli leta 2015 in od takrat naprej so vsako leto bolj prisotni v tem okolju. Njihovo predanost smučanju in ljubezen do gora delijo s svetom tudi na na YouTubu kanalu, kjer so  lansirali več kratkih epizod, kot sta  »The Black docs Series« ali »The ghost resorts«. Ta osupljiva serija gledalcem ponuja izjemen vpogled v svet smučanja, ki združuje osupljivo kinematografijo in adrenalinsko umetnost smučanja.

Black Crows pa se ne ustavijo le pri YouTubu. Njihovo digitalno prisotnost zaznamujejo številni filmi in vsebine, ki slavijo bistvo prostega in turnega smučanja.

Balkan Express - Eden lepših video potopisov o popotovanju po balkanskih državah s kolesom  in freeride smučanju po najlepših vrhovih v neokrnjeni naravi

Pri teh filmih ne gre le za predstavitev njihovih izdelkov; so dokaz njihove globoke ljubezni do športa in do dih jemajoče pokrajine. Njihova spletna stran in digitalni kanali so tako postali neprecenljiv vir za smučarje in gorske navdušence, saj ponujajo zanimivo vsebino in spodbujajo delovanje v skupnosti. Njihovo aktivno delovanje v digitalnih medijih je dokaz njihove temeljne filozofije – da ne gre samo za prodajo smuči, gre za ustvarjanje globlje povezave s tistimi, ki delijo njihovo strast.