Dereze

Dereze so ključnega pomena za varno premikanje po zasneženih in zaledenelih terenih. Zasnovane so za povečanje varnosti in stabilnosti na snegu, ledu in zaledenelem terenu. S pomočjo kovinskih zob, ki se pritrdijo na podplat čevljev, dereze omogočajo boljši oprijem in preprečujejo zdrs. Pri izbiri je pomembno upoštevati material, velikost in težo. Z izdelki priznanih proizvajalcev ste lahko prepričani v kakovost. Preberi več

FILTER

ODSTRANI FILTRE

Blagovna znamka

Barva

Razpoložljivost

Cena

0- 51 /51

Dereze

Dereze so nepogrešljiv del opreme za vsakogar, ki se podaja na zasnežene ali zaledenele terene. Ne glede na to, ali ste alpinist, pohodnik ali ledni plezalec, dereze zagotavljajo ključni oprijem, ki je potreben za varno premikanje po spolzkih površinah.

Dereze so zasnovane za povečanje varnosti in stabilnosti na snegu, ledu in zaledenelem terenu. S pomočjo kovinskih zob, ki se pritrdijo na podplat čevljev, dereze omogočajo boljši oprijem in preprečujejo zdrs. Uporabljajo se v različnih gorskih aktivnostih, od zimskih pohodov do tehničnega lednega plezanja.

Kaj upoštevati pri nakupu derez?

Vrsta derez: Glede na aktivnost izberite med lahkim, polavtomatskim ali avtomatskim pritrdilnim sistemom.

Material: Večinoma so izdelane iz jekla ali lahkega aluminija, odvisno od namena uporabe.

Velikost in prilagodljivost: Izberite model, ki se bo pravilno prilegal vašim čevljem in bo prilagodljiv za različne velikosti.

Teža: Za dolge pohode ali alpinistične vzpone izberite lažje modele.

Zanesljivost: Izberite dereze priznanih proizvajalcev, ki so znani po svoji kakovosti in zanesljivosti.

Materiali in tehnologije: Dereze so izdelane iz visokokakovostnih materialov, ki zagotavljajo dolgotrajno uporabo in odpornost proti obrabi. Napredne tehnologije, kot so TPU premazi za izboljšano fleksibilnost pri nizkih temperaturah in sistem za hitro prilagajanje, omogočajo lažjo uporabo in večjo varnost.

V naši ponudbi najdete dereze priznanih blagovnih znamk, kot so Black Diamond, Salewa, Dynafit, Petzl in Grivel. Te znamke so sinonim za kakovost, inovativnost in zanesljivost, kar zagotavlja, da je vaša oprema pripravljena na vsak izziv.