Turne palice

Medtem ko osvajate neokrnjene terene in zasnežene hribe, potrebujete opremo, ki bo vsestranska in zanesljiva. Turne smučarske palice so odličen primer specializirane opreme, zasnovane za določen slog smučanja. So zanesljiv partner, ko se odpravljate na osvajanje zasneženih gora in vam nudijo oporo in varnost pri turnem smučanju. S svojo lahko konstrukcijo, prilagodljivo zasnovo in drugimi lastnostmi so ključna turna oprema. Preberi več

FILTER

ODSTRANI FILTRE

Spol

Blagovna znamka

morePokaži več

Barva

Razpoložljivost

Dolžina

Cena

0- 42 /42

Turne palice

Turno smučanje ponuja popolnoma drugačno izkušnjo v primerjavi s smučanjem na urejenih smučiščih. Medtem ko osvajate neokrnjene terene in zasnežene hribe, potrebujete opremo, ki bo vsestranska in zanesljiva. Tu nastopijo turne smučarske palice, ki so nepogrešljiv spremljevalec na vaših podvigih v zimski naravi.

Posebnostii turnih smučarskih palic

Turne smučarske palice so posebej zasnovane za turno smučanje in gorništvo. Njihove ključne lastnosti so:

Lahka konstrukcija: Turne smučarske palice so velikokrat izdelane iz lahkih materialov, kot so npr. ogljikova vlakna ali aluminij. Teža je ključna predvsem iz vidika uporabe med samimi vponi pri turnem smučanju.

Teleskopska zasnova: Veliko turnih palic ima teleskopsko zasnovo, ki omogoča prilagoditev dolžine glede na naklon terena. Ta lastnost je izjemno uporabna tako prii vzponih, kot pri spustih. Posebne palice, ki nimajo možnoti prilagoditve pa imajo posebej dolg in rokam prilagojen ročaj, ki omogoča, da palice preprijemamo in se prilagajmo terenu.

Ročaji: Ročaji so običajno izdelani iz udobnih materialov, kot je pena ali guma, in so oblikovani tako, da preprečujejo drsenje rok, tudi če so roke oziroma rokavice mokre ali prekrite s snegom. 

Zapestni trakovi: Trakove je možno prilagoditi, da se prilegajo vašemu zapestju, kar zagotavlja dodatno podporo in preprečuje izgubo palic pri vzpenjanju. Nekatere palice nimajo zapestnih trakov, saj so pri spustih lahko nevarni, če imamo roke vstavlljene v trakove.

Širše košarice: Košarice na turnih smučarskih palicah so običajno malce širše za uporabo v celem snegu.

Ojačane konice: Konice palic so običajno ojačane za večjo trpežnost in boljšo prodornost na trdih površinah.

Turne smučarske palice so oblikovane tako, da vam omogočajo večjo okretnost in nadzor, hkrati pa ohranjajo nizko težo za lažje vpenjanje. Postale so nepogrešljiv del opreme za vse, ki se radi podajajo v gore na turno smučanje. Te palice niso le podaljšek roke, ampak služijo kot opora, pomoč pri vzpenjanju in omogočajo stabilizacijo pri spustu..

Naša ponudba smučarskih palic vključuje izdelke priznanih blagovnih znamk, kot so Black Crows, Armada, Dynafit, Gabel,Black Diamond  in še mnoge druge.

Izposoja smučarske opreme

Če še niste prepričani, katera oprema je prava za vas, lahko izkoristite našo storitev izposoje smučarske opreme. To vam omogoča, da preizkusite različne modele smuči, preden se odločite za nakup, in zagotavlja, da boste imeli na smučišču najboljšo izkušnjo smučanja.