Turne kože

Turne kože so ključna oprema za turno smučarske avanture. Gre za izdelek iz tankih plasti posebnih materialov, ki ga pritrdimo na spodnjo stran smuči in s tem omogočimo premagovanje strmih pobočij in preprečimo zdrsavanje. V osnovi gre za pripomoček, ki omogoča smučarju, da se na vzponu premika naprej in obenem preprečuje drsenje nazaj. Izbrati prave kože, ki ustrezajo vašim potrebam, je posebnega pomena za uspešno in varno smučanje. Preberi več

0- 64 /94

Turne kože

Turno smučanje je priljubljena dejavnost med ljubitelji gora in ponuja posebno izkušnjo, ki združuje gibanje, naravo in svobodo. Ključni element te izkušnje so tudi turne kože. Turne kože so izdelane iz tankih plasti posebnih materialov in  jih pritrdimo na spodnjo stran smuči. Pritrjene na smuči kože omogočajo, da smučarji premagujejo strma pobočja in jim hkrati pri vzpenjanju ne drsi.  V osnovi gre za pripomoček, ki omogoča smučarju, da se na vzponu premika naprej in obenem preprečuje drsenje nazaj. Po vzponu turne kože enostavno odstranimo iz smuči in pospravimo v nahrbtnik.

Različne vrste turnih kož

Pri izbiri turnih kož se soočamo z različnimi vrstami kož glede na material iz katerega se kože narejene in glede na način pritrjevanja.

Moher: Tradicionalno so bile turne kože narejene iz moherja. Moher nudi odličen oprijem, vendar ima nekoliko slabšo vzdržljivost v primerjavi z drugimi materiali.

Nylon: Nylon je postal priljubljen zaradi svoje trajnosti in dobre vodoodpornosti. Nudi dober oprijem in zanesljivost na zimskih turah.

Mešani materiali: Nekateri proizvajalci uporabljajo mešanico materialov za izdelavo turnih kož, kar omogoča združevanje prednosti moherja in najlona ter izboljšano vzdržljivost.

Glede na način pritrjevanja poznamo kože, ki se pritrjujejo z lepilom in turne kože brez lepila.

Turne kože brez lepila oziroma vakumske turne kože omogočajo vakumsko pritrditev na smuči. Ta vrsta kož je prav tako odlična, ker omogoča enostavno uporabo in vzdrževanje.

V naši ponudbi visokokakovostnih turnih kož najdete priznane blagovne znamke, vključno z znamakmi Blizzard, Dynafit, Pomoca, Elan, Armada in številnimi drugimi. 

Krojenje in prilagajanje turnih kož

Priprava turnih kož za pripenjanje na smuči je prav tako pomemben faktor pri nakupu oz ravnanju s turnimi kožami.. Veliko proizvajalcev smuči ponujajo turne kože pod svojo blagovno znamko. V tem primeru so kože že prilagojene njihovim modelom turnih smuči. Velikokrat pa smučarji  kupijo turne kože tudi neodvisno od blagovne znamke proizvajalca smuči in jih nato posebej prikrojijo za svoje turne smuči. 

V okviru naše ponudbe ponujamo tudi storitev krojenja turnih kož s ciljem popolnega prileganja turnim smučem. 

Dodatki za turne kože

Poleg samih turnih kož ponujamo različne dodatke za turne kože, kot so paščki za pritrditev kož na smuči, zaponke, nastavki, elastične vrvice, lepila in voski za turne kože, čistilni spreji za turne kože in še mnogo več. Vsi ti dodatki prispevajo k večji prilagodljivosti in učinkovitosti vaše opreme oziroma so namenjeni obnovi vaše opreme.

Izposoja smučarske opreme

Če še niste prepričani, katera oprema je prava za vas, lahko izkoristite našo storitev izposoje smučarske opreme. To vam omogoča, da preizkusite različne modele smuči, preden se odločite za nakup, in zagotavlja, da boste imeli na smučišču najboljšo izkušnjo smučanja.