Freeski čevlji

Odkrijte svobodo gorskega smučanja s smučarskimi čevlji za freeski (freeride). Freeski smučarski čevlji so oblikovani posebej za freeride smučanje. So kombinacija udobnosti, ki nam omogoča, da se lahko s smučmi tudi vzpenjamo ter zmogljivosti, saj čevlji s svojo trdnostjo omogočajo spuste in zahtevnejše freeride smučanje. V naši ponudbi najdete vrhunske čevlje, ki združujejo udobje in zmogljivost, ter vam omogočajo raziskovanje. Preberi več

FILTER

ODSTRANI FILTRE

Spol

Blagovna znamka

Barva

Razpoložljivost

Velikost Mondo

Cena

0- 53 /53

Freeski čevlji

Freeski smučanje, bolj znano kot freeride smučanje, predstavlja ultimativno svobodo na belih strminah. To je vrsta smučanja, kjer smučarji prestopijo meje urejenih prog in se podajo na prvinske gorske terene. Smučanje postane umetnost, gora postane platno, freeski smučarski čevlji pa postanejo eno izmed pomembnih orodij za te podvige.

Freeski smučarski čevlji so oblikovani posebej za freeride smučanje. So kombinacija udobnosti, ki nam omogoča, da se lahko s smučmi tudi vzpenjamo ter zmogljivosti, saj čevlji s svojo trdnostjo omogočajo spuste in tudi zahtevnejše freeride smučanje. 

Kako izbrati prave Freeski (freeride) smučarske čevlje?

Ko govorimo o freeski in turnih čevljih je gibljivost ključna. Alpski smučarski čevlji so oblikovani za smučanje na urejenih smučiščih in  so bolj primerni za smučanje po urejenih progah, kjer je večji poudarek na hitrosti, trdoti, tehnični vožnji in manjši gibljivosti. 

Freeski čevlji imajo v primerjavi z alpskimi velikokrat drugačno stopnjo trdnosti, kar jih naredi mehkejše in bolj gibljive. Ta gibljivost omogoča boljšo svobodo gibanja, kar je ključno pri obvladovanju nepredvidljivega terena izven urejenih smučarskih prog ter pri morebitni hoji oziroma vzpenjanju navkreber. Velikokrat imajo freeski čevlji tudi “walk mode” oziroma funkcionalnost hoje, ki precej olajša vzpenjanje v gorah oz. na terenu.

Poleg “flex-a” oziroma trdote je pri izbiri smučarskih čevljev za freeski smučanje pomembno upoštevati tudi pravilno velikost čevlja, saj mora čevelj popolnoma ustrezati stopalu. Prav tako je pomembno, da se čevlji prilegajo tako stopalu kot smučarskim vezem, saj le tako lahko zagotavljajo potrebno kontrolo in prenos gibanja na smuči.

V naši trgovini ponujamo kakovostne freeski smučarske čevlje priznanih znamk, kot so Tecnica, Dalbello, Nordica in ostale. Z njimi boste lahko smučali na najvišji ravni in se brezskrbno podajali v svet freeride smučanja.

Izposoja smučarske opreme

Poleg nakupa ponujamo tudi storitev izposoje smučarske opreme, ki vam omogoča, da lahko preizkusite različne modele in najdete tiste, ki vam najbolje ustrezajo. Pripravite se na brezmejno svobodo smučanja s smučarskimi čevlji za freeride.