Plazovne lopate

Plazovne lopate so ena izmed najpomembnejših komponent plazovne opreme, ki lahko v primeru nesreče zelo pomagajo k hitremu reševanju. V osnovi se uporabljajo za izkopavanje snega pri reševanju izpod plazu, prav tako pa so nepogrešljive pri pripravi prostora za bivak ali za testiranje stabilnosti snežne podlage. Izbiramo lahko med aluminijastimi ali plastičnimi, ob upoštevanju velikosti, teže, ergonomije in dodatnih funkcij. Preberi več

FILTER

ODSTRANI FILTRE

Blagovna znamka

Razpoložljivost

Barva

Cena

0- 28 /28

Plazovne lopate

Plazovne lopate so ena izmed najpomembnejših komponent plazovne opreme, ki lahko v primeru nesreče zelo pomaga pri hitrem reševanju. V svetu smučanja in gorništva izven urejenih smučišč je plazovna lopata orodje, ki ne sme manjkati v nahrbtniku vsakega ljubitelja zimskih gorskih avantur.

Plazovna lopata je orodje, zasnovano za hitro in učinkovito odstranjevanje snega. V osnovi se uporablja za izkopavanje snega pri reševanju izpod plazu, prav tako pa je nepogrešljiva pri pripravi prostora za bivak ali za testiranje stabilnosti snežne podlage. Njena uporaba je intuitivna, a kljub temu zahteva nekaj veščin, ki jih je mogoče pridobiti s treningom in izkušnjami.

Kaj upoštevati pri nakupu

Pri izbiri plazovne lopate je treba upoštevati več dejavnikov:

Material: Lopate so običajno izdelane iz aluminija ali trpežne plastike. Aluminijaste lopate so bolj robustne in učinkovite pri kopanju v trdem snegu, medtem ko so plastične lažje in bolj primerne za prenašanje na dolge razdalje. Zaradi večje vzdržljivosti se priporoča nakup in uporaba aluminijastih lopat.

Velikost in teža: Večja lopata omogoča hitrejše kopanje, vendar je težja. Pomembno je najti pravo ravnovesje med velikostjo lopate in težo, ki jo ste pripravljeni nositi.

Zložljivost in ročaj: Zložljive lopate so lažje za prenašanje, ročaji pa so lahko fiksni ali zložljivi. Ročaji so ponavadi oblikovani tako, da omogočajo uporabo tudi z rokavicami.

Ergonomija: Oblika ročaja in kot lopate lahko vplivata na učinkovitost kopanja in udobje pri daljši uporabi.

Dodatne funkcije: Nekatere lopate imajo dodatne funkcije, kot so robovi za rezanje ali merila za ocenjevanje globine snega.

Blagovne znamke

V naši ponudbi imamo veliko priznanih proizvajalcev plazovnih lopat, med katerimi so BCA, Black Diamond, Grivel, Pieps in Salewa. Vsaka znamka prinaša svoje inovacije in posebnosti, ki lahko odgovarjajo različnim potrebam in preferencam uporabnikov.

Izposoja smučarske opreme

Če še niste prepričani, katera oprema je prava za vas, lahko izkoristite našo storitev izposoje smučarske opreme. To vam omogoča, da preizkusite različne modele, preden se odločite za nakup, in vam zagotavlja, da boste imeli na smučišču najboljšo izkušnjo smučanja.