Plazovni nahrbtniki

Plazovni nahrbtnik je nahrbtnik, ki ima vgrajen sistem za napihovanje zračne blazine, ki se v primeru plazu aktivira in pomaga uporabniku ostati bližje površju snega. Ta tehnologija temelji na “Brazil-Nut principu”, kjer večji predmeti med premikanjem pridejo na površje. Plazovni nahrbtniki so ključni za varnost v plazu. Izberite svojega glede na volumen, sistem napihovanja, težo, material in kompatibilnost z ostalo opremo. Preberi več

FILTER

ODSTRANI FILTRE

Blagovna znamka

Razpoložljivost

Barva

Velikost

Cena

0- 27 /27

Plazovni nahrbtniki

Plazovni nahrbtniki so inovacija, ki je revolucionirala koncept varnosti v gorah. Njihova glavna funkcija ni le prenašanje opreme, ampak predvsem zagotavljanje dodatne varnosti v primeru plazu. Plazovni nahrbtnik je nahrbtnik, ki ima vgrajen sistem za napihovanje zračne blazine, ki se v primeru plazu aktivira in pomaga uporabniku ostati bližje površju snega. Ta tehnologija temelji na principu Brazil-Nutt, kjer večji predmeti med premikanjem pridejo na površje.

Zakaj so plazovni nahrbtniki pomembni

V primeru plazu je ključnega pomena, da ostanete na površju ali čim bližje površju. Plazovni nahrbtniki povečujejo vaše možnosti za preživetje z zmanjšanjem tveganja za popolno zasutje.

Kaj upoštevati pri nakupu

Pri izbiri plazovnega nahrbtnika je dobro  upoštevati:

Volumen nahrbtnika: Odvisno od dolžine in vrste vaše aktivnosti izberite nahrbtnik z ustrezno velikostjo.

Sistem za napihovanje: Obstajajo različni sistemi, kot so kartuše s stisnjenim plinom ali baterijsko poganjani ventilatorji.

Teža: Dodatna varnostna oprema poveča težo, zato je pomembno najti pravo ravnovesje med varnostjo in udobjem.

Material: Odpornost proti obrabi in trganju je ključna, saj mora nahrbtnik zdržati ekstremne razmere.

Kompatibilnost z drugo opremo: Nahrbtnik mora biti združljiv z vašo ostalo opremo, kot so čelade, smuči ali cepini.

Tehnologije in funkcije

Nekateri nahrbtniki ponujajo dodatne funkcije, kot so odstranljive zračne blazine, ki omogočajo lažje vzdrževanje in večkratno uporabo, ter integrirani sistemi za hitro sprostitev, ki omogočajo, da se nahrbtnik v nujnih primerih hitro odvrže.

Blagovne znamke

Med priljubljene znamke, ki jih ponujamo, spadajo BCA, ABS, Osprey, Black Diamond in Pieps, ki so znane po svoji zanesljivosti in inovativnosti v kategoriji plazovnih nahrbtnikov.

Izposoja smučarske opreme

Če še niste prepričani, katera oprema je prava za vas, lahko izkoristite našo storitev izposoje smučarske opreme. To vam omogoča, da preizkusite različne modele, preden se odločite za nakup, in vam zagotavlja, da boste imeli na smučišču najboljšo izkušnjo smučanja.