Freeski vezi

Freeski smučarske vezi so ena ključnih sestavin vaše opreme za freeride smučanje. Pravilna izbira vezi vam bo omogočila, da boste smučali varno in da se boste na smučeh zabavali. Pri nas boste našli vrhunske blagovne znamke in odlično podporo za vaše freeride podvige. Za potrebe freeride smučanja lahko izbiramo tudi med smučarskimi vezmi, ki zagotavljajo možnost vzpenjanja s smučkami in različne spuste. Preberi več

FILTER

ODSTRANI FILTRE

Blagovna znamka

Barva

Razpoložljivost

Širina zavore

Cena

0- 30 /30

Freeski vezi

Freeride oziroima freeski smučanje je zvrst smučanja za tiste, ki iščejo posebne užitke izven urejenih smučišč. Oprema za freeride smučanje vam omogoča, da se spuščate po strminah v globokem snegu in uživate v svobodi, ki jo ponuja smučanje v naravi. V tej zvrsti smučanja običajno uporabljamo freeski smučarske čevlje, freeride smučkefreeride vezi in ostalo opremo za freeride smučanje. Ena ključnih komponent te opreme so ravno freeski smučarske vezi.

Vrste smučarskih vezi

Freeski smučanje je vrsta smučanja, ki lahko ponuja nepozabne izkušnje tako na urejenih smučičih, kot tudi na terenih, kjer pobočja niso urejena in kjer velikokrat smučamo po sveže zapadlemu snegu. Pogosto se pri freeride smučanju poslužujemo tudi hoje navkreber s pomočjo smučarskih kož, kar pomeni, da moramo imeti za takšno dejavnost prilagojene tudi smučarske vezi in čevlje.
V grobem lahko za freeride smučanje izbiramo med turnimi vezmi, ki imajo precej nizko težo in so predvsem namenjene turnim smučarjem, ki velik del dneva na snegu preživijo ob vzpenjanju. Za ta tip vezi je značilno posebno vpenjanje s pini tako na sprednjem kot na petnem oziroma zadnjem delu vezi, kar pomeni, da moramo imeti za ta tip vezi tudi primerne smučarske čevlje.

Hibridne turne vezi združujejo lastnosti Pin vezi in alpskih vezi. So bolj vsestranske in so bolj prilagojene freeride smučarjem, ki smučajo izven smučišč a se občasno znajdejo tudi na urejenih smučiščih. Te vezi velikokrat uporabljajo Freeride smučarji, ki iščejo dobro kombinacijo vezi za smučanje po zelo raznolikih terenih in pričakujejo večjo trdnost oziroma smučajo bolj agresivno.

Frame touring vezi pa so poleg običajnih oz. alpskih vezi najtežje in najmočnejše in so strukturirane tako, da zagotavljajo trdno in enotno povezavo med sprednjim in zadnjim delom vezi oziroma med čevljem in smučmi. Ta vrsta vezi je prav tako primerna za smučarje, ki želijo večjo stabilnost pri visokih hitrostih in bolj agresivnih zavojih ter jih v večji meri uporabljajo za spuste kot za vzpenjanje oziroma hojo.

Za freeride smučanje pa lahko izbiramo tudi med vezmi, ki niso posebej prilagojene hoji s smučkami temveč so po uporabi in obliki bolj podobne običajnim alpskim vezem.

Blagovne znamke freeski smučarskih vezi

Naša trgovina ponuja širok izbor freeski smučarskih vezi, vključno z blagovnimi znamkami Armada, Marker in drugimi priznanimi znamkami. 

Izposoja smučarske opreme

Če še niste prepričani, katera oprema je prava za vas, lahko izkoristite našo storitev izposoje smučarske opreme. Izposoja vam omogoča, da preizkusite različne modele, preden se odločite za nakup.