Turne vezi

Turno smučanje je čudovit način za raziskovanje gorskega sveta, vendar zahteva ustrezno opremo. Eden od pomembnih faktorjev pri turnem smučanju je je tudi izbira turnih smučarskih vezi, ki zagotavljajo možnost hoje oziroma vzpenjanja s smučkami ter zagotavljajo hkratno zanesljivost in varnost pri spustih. Pravilno izbrane turne smučarske vezi vam bodo omogočile varne vzpone in spuste na vaših turnih podvigih. Preberi več

0- 64 /150

Turne vezi

Turno smučanje je posebna vrsta smučanja, ki ponuja nepozabne izkušnje v neokrnjeni naravi in zahteva posebno opremo. Eden od pomembnih faktorjev pri turnem smučanjuje je tudi izbira turnih smučarskih vezi, ki zagotavljajo možnost hoje oziroma vzpenjanja s smučkami ter hkratno zanesljivost in varnost pri spustih. 

Vrste turnih smučarskih vezi

Vsak tip turnih smučarskih vezi ima svoje prednosti in specifične lastnosti, zato je pomembno, da izberete tiste, ki najbolje ustrezajo vašemu slogu smučanja in gorskim podvigom. V grobem lahko tipe turnih vezi razdelimo na:

Tech Touring Vezi oziroma Pin vezi: Tech touring vezi, znane tudi kot pin vezi, so najlažje med vezmi, ki omogočajo turno smučanje oziroma hojo navkreber in spust. Za ta tip vezi je značilno posebno vpenjanje s pini tako na sprednjem kot na petnem oziroma zadnjem delu vezi.

Hibridne turne vezi: Hibridne turne vezi združujejo lastnosti Pin vezi in alpskih vezi. So bolj vsestranske in prilagojene smučarjem, ki izmenično smučajo na urejenih smučiščih in se velikokrat podajo tudi na turno smučanje. Te vezi velikokrat uporabljajo Freeride smučarji, ki iščejo dobro kombinacijo vezi za smučanje po zelo raznolikih terenih in od vezi pričakujejo večjo trdnost.

Frame touring Vezi: Frame touring vezi so najtežje in najmočnejše med turnimi vezmi in so strukturirane tako, da zagotavljajo trdno in enotno povezavo med sprednjim in zadnjim delom vezi oziroma med čevljem in smučmi. Ta vrsta vezi je idealna za smučarje, ki želijo večjo stabilnost pri visokih hitrostih in bolj agresivnih zavojih ter jih v večji meri uporabljajo za spuste kot za vzpenjanje oziroma hojo.

Turni čevlji in prilagoditve za turne vezi

Turni čevlji so posebej zasnovani za združljivost s turnimi vezmi, ki uporabljajo pine za pritrditev. Posebna značilnost teh čevljev je njihova združljivost s pin vezmi. To pomeni, da imajo na spodnjem delu čevlja posebne utore ali luknje, v katere se pin vezi natančno prilegajo. To natančno prileganje omogoča, da se smučarjev čevelj med vzponom zanesljivo pritrdi na smuči, obenem pa omogoča dobro gibljivost za hojo in vzpenjanje po strmih pobočjih. Pini v turnih vezeh zagotavljajo zanesljivost tudi med spustom, obenem pa omogočajo hitro prehajanje med hojo in smučanjem. 

Naša trgovina ponuja širok izbor turnih smučarskih vezi, vključno z blagovnimi znamkami ATK, Armada, Dynafit, Elan, Marker in Plum. Zaupajte preverjenim proizvajalcem za vrhunsko kakovost in zanesljivost.

Izposoja smučarske opreme

Če še niste prepričani, katera oprema je prava za vas, lahko izkoristite našo storitev izposoje smučarske opreme. To vam omogoča, da preizkusite različne modele smuči, preden se odločite za nakup, in zagotavlja, da boste imeli na smučišču najboljšo izkušnjo smučanja