Plazovne sonde

Plazovne sonde so ena izmed treh ključnih komponent plazovnega oziroma lavinskega trojčka, poleg plazovne žolne in lopate. So ključne za hitro iskanje zasutih v plazu. Plazovna sonda je teleskopska palica, ki se v primeru iskanja zasutih oseb pod snegom raztegne in uporabi za prebadanje snega. Pomembna je prava izbira glede na dolžino in material. V naši ponudbi najdete izdelke priznanih proizvajalcev. Preberi več

FILTER

ODSTRANI FILTRE

Spol

Blagovna znamka

Razpoložljivost

Barva

Cena

0- 22 /22

Plazovne sonde

Plazovne sonde so ena izmed treh ključnih komponent plazovnega oziroma lavinskega trojčka, poleg plazovne žolne in lopate. To dolgo, lahko in trpežno orodje je zasnovano za hitro iskanje in natančno določanje lokacije zasutih oseb pod snegom po plazu. Plazovna sonda je teleskopska palica, ki se v primeru iskanja zasutih oseb pod snegom raztegne in uporabi za prebadanje snega. S tem se fizično preverja prisotnost osebe pod površjem

V situaciji, ko vsaka sekunda šteje, plazovne sonde omogočajo hitro lociranje zasutega, kar bistveno skrajša čas iskanja in poveča možnosti za preživetje.

Kaj upoštevati pri nakupu

Pri izbiri plazovne sonde je pomembno upoštevati:

Dolžina: Standardne dolžine se gibljejo od 240 do 320 cm, izberite dolžino glede na običajno globino snega na območjih, kjer boste smučali.

Material: Lahki aluminij ali karbon so najpogostejši materiali, ki zagotavljajo trdnost in nizko težo.

Sistem zaklepanja: Zanesljiv sistem zaklepanja je ključen za hitro in varno sestavljanje sonde.

Ročaj: Ergonomsko oblikovan ročaj omogoča boljši oprijem in lažje rokovanje tudi v rokavicah.

Vizualni indikatorji: Merilne oznake na sondi pomagajo pri oceni globine zasutja.

Nekatere sodobne sonde vključujejo inovativne funkcije, kot so hitri sprostitveni mehanizmi in sistem za enostavno zlaganje, ki omogočajo hitrejšo pripravo in uporabo.

Blagovne znamke

V naši ponudbi najdete izdelke priznanih proizvajalcev kot so BCA, Salewa, Black Diamond in Pieps, ki so sinonim za kakovost in zanesljivost v svetu plazovne opreme.

Izposoja smučarske opreme

Če še niste prepričani, katera oprema je prava za vas, lahko izkoristite našo storitev izposoje smučarske opreme. To vam omogoča, da preizkusite različne modele, preden se odločite za nakup, in vam zagotavlja, da boste imeli na smučišču najboljšo izkušnjo smučanja.