Ledni vijaki

Ledni vijaki so ključni element opreme za varno ledno plezanje in prečenje ledenikov. Omogočajo vzpostavitev trdnih varovalnih točk v ledu, kar je temelj za varnost plezalca v vertikalnem ledenem svetu. Njihova uporaba je bistvena pri gradnji sidrišč, varovanju soplezalca in samovarovanju med napredovanjem po ledu. Pri izbiri je pomembno upoštevati dolžino, material, obliko ročaja, tehnologijo rezanja in certifikacijo. Preberi več

FILTER

ODSTRANI FILTRE

Blagovna znamka

Barva

Razpoložljivost

Dolžina

Cena

0- 20 /20

Ledni vijaki

Ledni vijaki so ključni element opreme za varno ledno plezanje in prečenje ledenikov. Omogočajo vzpostavitev trdnih varovalnih točk v ledu, kar je temelj za varnost plezalca v vertikalnem ledenem svetu. Njihova uporaba je bistvena pri gradnji sidrišč, varovanju soplezalca in samovarovanju med napredovanjem po ledu.

Ledni vijaki se vrtajo v led za ustvarjanje točk, na katere se lahko varno pritrdi vrv. So nepogrešljivi pri tehničnem lednem plezanju, saj zagotavljajo možnost varovanja na mestih, kjer druga varovala niso uporabna. Pravilna uporaba in izbira lednih vijakov glede na razmere v ledu sta ključna za zagotavljanje maksimalne varnosti.

Kaj upoštevati pri nakupu lednih vijakov?

Dolžina: Dolžina vijaka vpliva na njegovo nosilnost. Daljši vijaki so primerni za mehkejši led, krajši pa za trši led.

Material: Večinoma so izdelani iz lahkega in trpežnega aluminija ali jekla.

Oblika ročaja: Ročaj omogoča lažje in hitrejše vrtanje v led. Nekateri modeli imajo zložljive ročaje za lažje pakiranje.

Tehnologija rezanja: Napredni vijaki imajo ostri rezalni zobci, ki omogočajo hitrejše in lažje vrtanje.

Certifikacija: Izberite vijake, ki so certificirani in testirani po mednarodnih standardih.

Materiali in tehnologije:

Ledni vijaki uporabljajo napredne materiale in tehnologije za izboljšanje učinkovitosti in zmanjšanje teže. Nekateri so opremljeni s posebnimi premazi, ki preprečujejo zmrzovanje in olajšajo vrtanje.

V naši ponudbi najdete ledne vijake priznanih proizvajalcev, kot so Black Diamond, Salewa, Petzl in ostale znamke. Te znamke so znane po svoji zanesljivosti, inovativnosti in zagotavljanju visoke ravni varnosti.

Ledni vijaki so nepogrešljiv del opreme za ledno plezanje, ki zagotavlja varnost s trdnimi varovalnimi točkami v ledu. Pri izbiri je pomembno upoštevati dolžino, material, obliko ročaja, tehnologijo rezanja in certifikacijo.