Politika zasebnosti

VAROVANJE ZASEBNOSTI

Vsebina

Namen varstva osebnih podatkov

Kaj so osebni podatki?

Na kakšen način in katere osebne podatke zbiramo?

Kako uporabljamo vaše osebne podatke?

Obdelava podatkov

Omogočena podpora uporabnikom

Personalizirana komunikacija z uporabniki

Analiza

Ali delimo vaše osebne podatke?

Sodelavci v procesu

Družbena omrežja

Pristojni organi

Z vašim dovoljenjem

Kako varujemo vaše osebne podatke?

Kašne so vaše pravice glede osebnih podatkov?

Umik privolitve

Pristop, brisanje in popravek osebnih podatkov

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?

Spremembe v Varstvu osebnih podatkov

Zaščita podatkov s spletnim zaščitnim protokolom

Pravilnik o piškotkih

Ali lahko dobite več informacij?

 

Namen varstva osebnih podatkov

 

Aloha d.o.o., Tolstojeva ulica 14, 1000 Ljubljana (ActionMama) ceni vaše zaupanje in deljenje vaših osebnih podatkov z nami. Vaše osebne podatke uporabljamo v skladu z Varstvom osebnih podatkov, v skladu z zakonom in vašimi osebnimi željami. Vaše osebne podatke uporabljamo za obdelavo vaših naročil, pošiljanje e-novic, na katere ste se prijavili ali za kontakt na drugačen način, če ste na to pristali. Istočasno uporabljamo vaše osebne podatke za optimizacijo naših izdelkov in vaše izkušnje pri nakupu prek različnih kanalov. 

Ta pravilnik o Varstvu osebnih podatkov velja za obdelavo osebnih podatkov, zbranih in obdelanih prek interneta, pa tudi osebnih podatkov, zbranih prek drugih kanalov (telefon, nagradne igre, če ni drugače določeno).   

Pravilnik o Varstvu osebnih podatkov vam daje jasen vpogled v način obdelave podatkov, predanost zaščiti vaših podatkov, vpogled v vaše pravice in možnost nadzora nad vašimi osebnimi podatki in zaščito vaše zasebnosti.

 

Kaj so osebni podatki?

 

»Osebni podatki« so vse informacije, ki se nanašajo na vas in prepoznajo vas osebno, same ali v kombinaciji z drugimi dostopnimi informacijami. ActionMama zbira osebne podatke, ki jih sami navedete, vključno z vašo zgodovino nakupov. ActionMama ne zbira posebne kategorije osebnih podatkov (če ni drugače določeno).

Na kakšen način in katere osebne podatke zbiramo?

 

Vaši osebni podatki so shranjeni na naslednji način:

-           E-novice – kjer se vsak uporabnik prijavi na e-novice, ki vključujejo novice informativne narave, ponudbe, dogodke, promocije ali kakršnekoli druge novice, ki jih Megabon želi deliti z vami; 

 -          Naročilo (po internetu ali telefonu) – ko naročate izdelek, je za obdelavo naročila potrebno vnesti osebne podatke; 

 -          Registracija – ActionMama ponuja možnost registracije, brez ponovnega vnosa osebnih podatkov ob vsakem novem naročilu. Registracija ni potrebna za nakup in sami izberete ali se želite registrirati ali ne; 

 -          Nagradne igre – ob vnosu pri nagradnih igrah se zbirajo podatki glede na možne različne pogoje in predpise, kot je definirano tukaj. Preden se vpišete, preverite pogoje in predpise vsake posamezne igre. 

 

Vaši zbrani osebni podatki so lahko (odvisno od osebnih podatkov, ki jih želite deliti, in namena vsake oblike ali načina zbiranja osebnih podatkov): 

 

  • priimek in ime
  • naslov in kraj bivanja
  • naslov elektronske pošte
  • telefonska številka
  • geslo, ki je šifrirano
  • ter dodatne podatke, ki jih vnese uporabnik spletne strani ActionMama.com

 

Z vašo uporabo strani (prijava, naročilo,...) brskalnik zbira vaše podatke prek naših strežnikov. Podatki vključujejo vaš IP naslov, datum in čas vašega obiska ter kako dolgo se zadržujete na naši spletni strani, URL od spletnega mesta prek katerega ste prišli na našo stran, mesta, ki ste jih obiskali na naši strani in informacije o napravi ali brskalniku (npr. vrsta brskalnika in njegova verzija ter operacijski sistem). 

Dodatno, obstaja možnost zbiranja določenih podatkov in piškotkov iz podobnih naprav. Za več informacij o uporabi piškotkov in podobnih naprav, preverite naš pravilnik o piškotkih

ActionMama si pridružuje pravico do začasnega zbiranja osebnih podatkov na drugačen način, o čemer ste vedno obveščeni s Politiko varstva osebnih podatkov in pogojev koriščenja.

 

Kako uporabljamo vaše osebne podatke?

 

Obdelava podatkov 

Če ste že naročali prek ActionMama, se bodo vaši osebni podatki, z namenom, da se nakupna pogodba izvede, uporabljali za pošiljanje naročenih izdelkov, kontaktiranje o statusu naročila po elektronski pošti, telefonu ali kako drugače. Na ta način se obdelujejo osebni podatki na podlagi prodajne pogodbe, ki smo jo sklenili z vami. 

 

 Personalizirana komunikacija z uporabniki

 -          Če ste se prijavili na naše e-novice, želite prejemati naše e-novice in se strinjate z našim Varstvom osebnih podatkov, vam bomo po e-pošti poslali personalizirano komunikacijo na podlagi vaše odobritve; 
 -          Če sprejmete (online ali po telefonu) personalizirano komunikacijo, si pridržujemo pravico do komunikacije z vami po telefonu, e-pošti ali tiskovinah; 
 -          Če ste že kupili naš izdelek in ste med nakupom navedli vaš e-poštni naslov, si pridržujemo pravico do uporabe enakega e-poštnega naslova, da bi vam poslali neposredna marketinška sporočila s podobnimi izdelki ali storitvami. V vsakem takšnem sporočilu obstaja možnost odjave od takšne komunikacije. 

 Z namenom personalizacije komunikacije, si pridržujemo pravico do pošiljanja ponudb, ki so pomembne za vas glede na vaše predhodne nakupe in predhodno komunikacijo. Vsaka personalizacija bo zaradi tega temeljila na legitimnih interesih podjetja Aloha. Takšna personalizacija nam bo prav tako omogočila, da vam ponudimo najboljšo izkušnjo med nakupom na ActionMama strani. 

Pridržujemo si pravico do uporabe vaših osebnih podatkov v namen ponovnega oglaševanja in prikazovanja oglasov, ki temeljijo na zakonitih interesih podjetja Aloha, razen če ste prekinili takšno personalizirano komunikacijo s podjetjem Aloha (kar lahko storite kadarkoli). Ponovno oglaševanje in prikazovanje oglasa s strani piškotkov je v skladu z našim pravilnikom o piškotkih.    

 

Analiza

ActionMama si pridržuje pravico do uporabe vaših osebnih podatkov za analizo in raziskave (kjer je to možno; takšne analize in raziskave so anonimne), kar je potrebno za interese ActionMama in boljše razumevanje ActionMama uporabnikov, njihovih želja, vzorcev in trendov ter izboljšanje uporabniške izkušnje. Na ta način izboljšujemo informacije, vsebine in ponudbe ter jih prilagajamo vašim potrebam, splošnim zahtevam in statističnim namenom ter poročilom za razvoj novih produktov in storitev, opazovanju obnašanja obstoječih produktov in storitev ter izboljšanju naše tehnologije, s pomočjo katere vam pošiljamo personalizirana marketinška sporočila in prikazujemo online oglase.

 

Ali delimo vaše osebne podatke?

 

Sodelavci v procesu 

Cenimo vaše zaupanje in podatke, ki ste jih delili z nami in le-teh ne delimo v druge namene in uporabo. Vendar pa se vaši osebni podatki lahko delijo z našimi sodelavci v procesu nakupa ali obdelave, na primer pri dostavi vaših produktov (v kurirski službi), pri plačilu naročila (npr. v banki), pri osebni komunikaciji (v kurirski službi).

Družbena omrežja 

Stran ActionMama vam nudi softverske vtičnike iz raznih družbenih omrežij. Če se odločite za interakcijo (registracijo v račun z družbenim medijem), bi vaša aktivnost na strani in preko naših aplikacij lahko bila dostopna temu družbenemu omrežju, na temelju pravilnika o zasebnosti, na katerega ste pristali pri prijavi v to omrežje. Če ne želite deliti teh podatkov, se odjavite iz takšnih družbenih omrežij. 

S pristojnimi organi 

V primeru pravnih zahtevkov iz strani državnih organov za določene pravne postopke, preiskave in podobno, si ActionMama pridržuje pravico do delitve vaših osebnih podatkov s temi pristojnimi organi.   

Z vašim dovoljenjem 

Ob zgoraj navedenem, si ActionMama pridržuje pravico, da deli vaše osebne podatke izključno z vašo predhodno privolitvijo o tem s kom (katerim podjetjem) in s kakšnim namenom jih deli. To ni standardna praksa, lahko pa do tega pride v prihodnosti.

 

Kako varujemo vaše osebne podatke?

 

ActionMama učinkovito dela na izvajanju ustreznih tehničnih in organizacijskih varnostnih ukrepov, ki temeljijo na izvedeni oceni tveganja in se izvajajo zaradi zaščite pred nepooblaščeno ali nezakonito dejavnostjo in pred morebitno izgubo, uničenjem ali poškodovanjem.

Prav tako se vaši osebni podatki ne delijo z državami, ki niso članice EU, razen če so bili sprejeti ustrezni zaščitni ukrepi, v skladu z veljavno zakonodajo.

Kašne so vaše pravice glede osebnih podatkov?

 

Vaše pravice, ki jih lahko uveljavljate kadarkoli brez kakršnihkoli so pravice v zvezi z umikom privolitve vezane na komunikacijo s podjetjem Aloha d.o.o. in pravice v zvezi s pristopom, brisanjem in popravkom osebnih podatkov na registriranem računu na ActionMama.

Umik privolitve 

Želite omejiti komunikacijo s podjetjem Aloha (samo na določene načine komuniciranja)  ali pa ne želite nikakršne komunikacije s podjetjem Aloha? Ni problema! 

Prejemanje e-pošte lahko prekličete s klikom na gumb za odjavo v vseh e-poštnih sporočilih, z e-sporočilom  ali s klicem na telefonsko številko +386 1 436 3654.

Vaš zahtevek bomo rešili v najkrajšem možnem času, pomembno pa je poudariti, da lahko ta proces traja nekaj dni, zato se vam opravičujemo, če boste v tem obdobju prejeli dodatno e-pošto iz naše strani. 

 

Pristop, brisanje in popravek osebnih podatkov 

Če imate registriran račun, lahko svoje osebne podatke preverite na svojem računu. Za dostop do vseh osebnih podatkov pa vas prosimo, da nas kontaktirajte preko e-pošte, na e-pošto , mi pa vam bomo poslali kopijo vseh osebnih podatkov, ki jih obdelujemo o vas.

Takšni osebni podatki bodo dostavljeni  v računalniško berljivi obliki, na vašo željo pa jih lahko dostavimo tretjim osebam.

Kadarkoli želite, lahko zahtevate popravek ali brisanje osebnih podatkov, in sicer tako, da pošljete e-pošto.

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke? 

Vaši osebni podatki se hranijo dokler je to zakonsko nujno in dokler vaše dovoljenje še traja. Vendar pa lahko kadarkoli zahtevate dostop do svojih osebnih podatkov ali pa izbris le-teh (razen, če imamo obveznost nadaljnjega obdelovanja osebnih podatkov).

Spremembe v Varstvu osebnih podatkov 

ActionMama želi spoštovati mednarodno priznana načela in zakonodajo o osebnih podatkih. S tem namenom in tudi na podlagi vaših povratnih informacij bomo posodobili to Varstvo osebnih podatkov, da bi zagotovili, da je brez napak in da vsebuje ustrezne informacije o vaših pravicah in dejavnostih obdelave ter da je v skladu z veljavno zakonodajo in najboljšimi praksami

Občasno lahko Varstvo osebnih podatkov posodobimo, da bodo v skladu z zakonom in marketinškim razvojem.  Če bomo naredili večje spremembe, vas bomo o tem obvestili preko obvestil na naši spletni strani ali pa vam bomo poslali posodobljeno Varstvo na vaš e-poštni naslov. Vsekakor bo posodobljen pravilnik vedno objavljen na tej spletni strani.

Zaščita podatkov s spletnim zaščitnim protokolom

Vsi podatki uporabnikov so zaščiteni pred nepooblaščenim vpogledom s spletnim zaščitnim protokolom SSL. Mi uporabljamo certifikat GeoTrust. Pri plačilu preko sistema Paypal podatke vnašate na njihovi strani.

Pravilnik o piškotkih

Na našem spletnem mestu se zbirajo tudi IP naslovi za potrebe zagotavljanja varnosti. Vsakemu uporabniku ob začetku obiska dodelimo sejni piškotek za spremljanje in identifikacijo nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko ActionMama.com shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot so: piškotki storitve Google Analytics (analiziranje spletnega mesta), ter identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (prepoznavanje uporabnikov ob naslednjem obisku).

Na strežniku ActionMama.com se vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, shranjujejo trajno. Sejni piškotki se na strežniku shranjujejo le za časovni interval obiska in se izbrišejo po eni uri neuporabe strani. Trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku uporabnika spletne strani.

Informacije glede podatkov in izvajanjem videonadzora v fizični trgovini na Dunajski cesti 177, 1000 Ljubljana

Obdelava vaših osebnih podatkov za namene videonadzora temelji na našem zakonitem interesu kot podjetje. Vaše podatke obdelujemo z namenom izvedbe preventivnih ukrepov in odkrivanja kaznivih dejanj (člen 6(1) (f) Splošne uredbe EU o varstvu podatkov) ter z namenom varovanja ljudi in premoženja

Ali lahko dobim več informacij?

Kadarkoli nam lahko pošljete vprašanja ali zahteve, povezane u osebnimi podatki na e-pošto  in na ta način uveljavljate svoje pravice, povezane z osebnimi podatki.

Če nas želite kontaktirati preko pošte, svoj zahtevek pošljite na: 

Aloha d.o.o.

Tolstojeva ulica 14

1000 Ljubljana