Turni čevlji

Smučarski čevlji so srce vaše smučarske opreme, ključ do nadzora nad gibanjem na strminah in eden izmed dejavnikov vašega udobja na snegu. Prilagojeni so potrebam turnega smučanja in so kot nalašč za vzpone in spuste po različnih terenih, ki jih najdemo v gorah in hribih. Čevlji so lažji, bolj udobni, gibljivi in omogočajo, da se smučarji lažje in se nato zaradi ustrezne trdnosti brez težav tudi odsmučajo navzdol. Preberi več

FILTER

ODSTRANI FILTRE

Spol

Blagovna znamka

Barva

Razpoložljivost

Velikost Mondo

Cena

0- 64 /70

Turni čevlji

Touring ali turni smučarski čevlji odpirajo vrata nepozabnim avanturam v osrčju gora. So ključni del vaše smučarske opreme, ki omogoča hitro prehajanje med vzponi in spusti ter zagotavlja udobje in zmogljivost na vseh terenih. Turni čevlji so prilagojeni potrebam turnega smučanja in so kot nalašč za vzpone in spuste po različnih terenih, ki jih najdemo v gorah in hribih. Čevlji so lažji, bolj udobni in omogočajo, da se z njimi povzpnete po hribu navzgor in nato brez težav tudi odsmučate navzdol. 

Posebnosti turnih čevljev

Glavna razlika med turnimi čevlji in klasičnimi alpskimi čevlji je v njihovi zasnovi. Turni čevlji so običajno lažji in bolj gibljivi, kar omogoča, da se smučarji lažje vzpenjajo po strminah. Prav tako imajo sprednji del pri prstih prilagojen vpenjanju v posebne vezi, ki omogočajo dvigovanje pete ob hkratni vpetosti konice čevljev. Turni čevlji so zasnovani tako, da nudijo udobje med vzponom in odlično zmogljivost pri spustih po svežem pršiču ali drugih terenih različne zahtevnosti. Večja gibljivost turnih čevljev se kaže predvsem v večjem nagibanju zgornjega dela čevlja pri vzpenjanju, kar omogoči lažje premikanje oz. dvigovanje smuči pri hoji navkreber. 

Kaj upoštevati pri nakupu turnih smučarskih čevljev?

Pri izbiri turnih čevljev oz. “pancarjev”, kot jih nekateri poimenujejo, je nekaj ključnih dejavnikov, ki jih smiselno upoštevati:

  • Pravilno prileganje: Turni čevlji morajo popolnoma ustrezati vašemu stopalu. Če so čevlji premajhni ali preveliki, se lahko pojavijo bolečine in težave med uporabo. 
  • Pomembna lastnosti smučarskega čevlja je tudi njegov "flex", trdota oz. upogljivost. Ta meritev se nanaša na togost čevljaj. Višji flex pomeni večjo trdnost čevlja.
  • Udobje med vzponom: Med vzponi je udobje ključnega pomena. Turni čevlji morajo omogočati udobno hojo in vzpenjanje, s čim manj premikanja pete v čevlju. Prav tako nam čevelj ne sme biti preozek, saj bi to lahko povzročilo mravljičenje in občutek odrevenelosti v nogah oziroma podplatih.
  • Zmogljivost pri spustih: Kljub lažji zasnovi morajo turni čevlji zagotavljati odlično trdnost pri spustih. Pravilen prenos moči in oprijem na smučeh sta ključna za varno in prijetno smučanje.
  • Združljivost z vezmi: Turni čevlji so prilagojeni turnim vezem in imajo sprednji del pri prstih prilagojen vpenjanju v posebne vezi.  Prepričajte se, da so vaši čevlji združljivi z vezmi, ki jih uporabljate.

V ponudbi imamo vrhunske turne smučarske čevlje priznanih blagovnih znamk, vključno z znamkami Tecnica, Dalbello, Dynafit in Scarpa. Te znamke so znane po kakovosti, inovacijah in zmogljivosti svojih izdelkov.

Izposoja smučarske opreme:

Ponujamo tudi storitev izposoje opreme in turnih smučarskih čevljev, ki vam omogoča, da preizkusite različne modele in se prepričate, da imate najboljšo opremo za svoje naslednje turne izlete.