Vponke in sistemi za plezanje

Vponke in sistemi za plezanje so temelj varne plezalne opreme, ki omogočajo zanesljivo povezovanje in nadzor nad plezalnim sistemom. Od klasičnih karabinov do naprednih varovalnih sistemov, ti pripomočki zagotavljajo temelj za varnost pri plezanju, omogočajo hitro in zanesljivo pritrditev vrvi, plezalnih pasov in drugih varovalnih naprav. Pri izbiri je pomembno upoštevati material, vrsto zapiranja, nosilnost in obliko Preberi več

FILTER

ODSTRANI FILTRE

Blagovna znamka

Razpoložljivost

Barva

Velikost

Cena

0- 64 /121

Vponke in sistemi za plezanje

Vponke in sistemi za plezanje predstavljajo osrčje plezalne opreme, ki omogoča varno in učinkovito povezovanje različnih delov plezalnega sistema. Od klasičnih karabinov do naprednih varovalnih sistemov, ti pripomočki zagotavljajo temelj za varnost pri plezanju, omogočajo hitro in zanesljivo pritrditev vrvi, plezalnih pasov in drugih varovalnih naprav.

Zakaj in kako uporabljamo vponke in sisteme za plezanje?

Vponke in sistemi za plezanje so ključni za vzpostavitev varnih točk na plezalni poti, varovanje plezalca in partnerja ter za organizacijo plezalne opreme. Karabini se uporabljajo za hitro povezovanje komponent, medtem ko so različni sistemi za plezanje, kot so grigri, ATC-ji in druga varovala, namenjeni nadzoru vrvi med plezanjem in spustom.

Kaj upoštevati pri nakupu?

Material: Iščite lahke, a trpežne materiale, kot sta aluminij in nerjaveče jeklo.

Vrsta zapiranja: Karabini z avtomatskim zapiranjem ali vijačnim zapiralom nudijo dodatno varnost.

Nosilnost: Preverite nosilnost vponk, ki mora biti primerna za načrtovane plezalne aktivnosti.

Velikost in oblika: Izberite velikost in obliko, ki najbolje ustreza vašim potrebam, od kompaktnih karabinerjev za lahko plezanje do večjih za lažje rokovanje z rokavicami.

Tehnologije: Nekateri sistemi vključujejo napredne tehnologije, kot so sistemi za preprečevanje zasuka karabinerja, ki zagotavljajo boljšo funkcionalnost in varnost.

Ponujamo izdelke priznanih blagovnih znamk, kot so Grivel, Petzl, Salewa in Black Diamond, ki so znane po svoji zanesljivosti, inovativnosti in kakovosti. Te znamke zagotavljajo, da boste našli opremo, ki ustreza najvišjim standardom varnosti in učinkovitosti.