Plezalni pasovi

Plezalni pasovi so pomemben del opreme za vsakega plezalca, saj zagotavljajo varnost, udobje in podporo med plezanjem. Ne glede na to, ali se ukvarjate s športnim plezanjem, balvanskim plezanjem, alpinizmom ali plezanjem v dvorani, je izbira pravega plezalnega pasu ključna za vašo varnost. Pri izbiri pasu je pomembnih več dejavnikov, zato upoštevajte svoje potrebe, vrsto plezanja, ki ga izvajate in osebne preference. Preberi več

FILTER

ODSTRANI FILTRE

Spol

Blagovna znamka

Razpoložljivost

Barva

Velikost

Cena

0- 35 /35

Plezalni pasovi

Plezalni pasovi so nepogrešljiv del opreme za vsakega plezalca, saj zagotavljajo varnost, udobje in podporo med plezanjem. Ne glede na to, ali se ukvarjate s športnim plezanjem, balvanskim plezanjem, alpinizmom ali plezanjem v dvorani, je izbira pravega plezalnega pasu ključna za vašo varnost in uspešnost.

Zakaj in kako uporabljamo plezalne pasove?

Plezalni pasovi so zasnovani za zagotavljanje varne povezave med plezalcem in varovalnim sistemom. Njihova glavna funkcija je razporeditev sile padca čez večji del telesa, kar zmanjšuje tveganje poškodb. Pasovi so opremljeni z zankami za opremo, kar plezalcem omogoča, da pri sebi nosijo potrebno opremo, kot so vponke, metulji in zatiči.

Kaj upoštevati pri nakupu plezalnega pasu?

Udobje in prileganje: Pas mora tesno prilegati vašemu telesu, ne da bi pri tem omejeval vaše gibanje. Oblazinjenje pasu in nogavic zagotavlja dodatno udobje med dolgotrajnim nošenjem.

Nastavljivost: Pasovi z nastavljivimi nogavicami in pasom omogočajo boljše prileganje in prilagodljivost različnim oblačilom in pogojem.

Teža in zračnost: Za dolge plezalne dni ali alpinistične podvige izberite lahke in zračne modele, ki zmanjšujejo obremenitev in povečujejo udobje.

Vzdržljivost in material: Materiali, kot so najlon in poliester, zagotavljajo trpežnost in dolgo življenjsko dobo pasu. Preverite tudi kakovost šivov in zaponk.

Zanke za opremo: Število in razporeditev zank za opremo vplivata na to, kako lahko dostopate do svoje opreme med plezanjem.

V naši trgovini ponujamo številne blagovne znamke, ki ponujajo kakovostne plezalne pasove, med njimi so Grivel, Petzl, Salewa in Black Diamond. Te znamke so znane po svoji zanesljivosti, inovativnosti in zavezanosti k zagotavljanju najvišje ravni varnosti in udobja.