Alpski čevlji

Smučarski čevlji so srce vaše smučarske opreme, ključ do nadzora nad gibanjem na strminah in eden izmed dejavnikov vašega udobja na snegu. V primeru, da smučanje na urejenih smučiščih predstavlja vašo strast potem so alpski smučarski čevlji vaš glavni spremljevalec na smučiščih. Oblikovani so za smučarje, ki cenijo hitrost in natančnost na urejenih smučarskih progah in ki vedo, kako pomembno je prileganje smučarskih čevljev. Preberi več

FILTER

ODSTRANI FILTRE

Spol

Blagovna znamka

Barva

Razpoložljivost

Velikost Mondo

Cena

0- 64 /65

Alpski čevlji

Smučanje, veselo drsenje po zasneženih pobočjih, se poleg smuči prične z eno ključno sestavino: z vašimi smučarskimi čevlji. Ti na prvi pogled preprosti, vendar izjemno specializirani deli opreme, so ključnega pomena za vašo uspešnost in udobje na gori. V svetu zimskih športov lahko dobro prilegajoči se alpski smučarski čevlji naredijo vso razliko.

Izbira alpskih smučarskih čevljev

Ko izbirate svoj par alpskih smučarskih čevljev, morate razumeti, kako nameravate uporabljati smučarske čevlje. Ali ste alpski smučar, ki išče hitrost in natančnost na urejenih smučiščih, ali raje raziskujete neokrnjen teren z več svobode, kot to počnejo freeride smučarji? Različni čevlji so zasnovani za različne namene.
V kategoriji Alpski čevlji boste našli vse, kar potrebujete, da izberete popolne smučarske čevlje, ki bodo izpolnili vaša pričakovanja na urejenih smučarskih terenih oziroma na smučišču. Če smučanje na urejenih smučiščih predstavlja vašo strast in osrednji del aktivnega življenjskega sloga, potem so alpski smučarski čevlji vaš najpomembnejši spremljevalec na belih strminah. Oblikovani so za smučarje, ki cenijo hitrost, natančnost in udobje na urejenih smučarskih progah.

Alpski smučarski čevlji so sinonim za stabilnost in nadzor na smučišču. So nekoliko težji od drugih vrst smučarske obutve, vendar ta dodatna teža prinaša večjo trdnost, ki je ključna pri visokih hitrostih, bolj agresivnih zavojih in dinamičnem smučanju.
Turni smučarski čevlji pa so po drugi strani prilagojeni potrebam turnega smučanja in so kot nalašč za vzpone in spuste po različnih terenih, ki jih najdemo v gorah in hribih. Čevlji so lažji, bolj udobni in omogočajo, da se z njimi povzpnete po hribu in nato brez težav tudi odsmučate navzdol. 

Alpski smučarski čevlji so prava izbira za tiste, ki iščejo popolno ravnovesje med stabilnostjo in hitrostjo na urejenih smučarskih progah. So zanesljiv partner za vse, ki se podajo na strmine in želijo izkusiti vse, kar smučanje ponuja. Z njimi se boste spustili po strminah s samozavestjo in stilom. 

Na kaj je potebno paziti pri nakupu alpskih smučarskih čevljev

Ko izberete svoj par alpskih smučarskih čevljev, gre za več kot le za modo ali udobje. Gre za natančno prileganje, tehnično dovršenost in predvsem za vašo varnost na smučiščih oz pobočjih, kjer prihajate v stik z elementi narave

Zelo pomemben faktor je pravilno prileganje. Alpski smučarski čevlji morajo objemati vaše noge kot druga koža, brez neprijetnega stiskanja ali premikanja. To objemanje vam zagotavlja natančen nadzor in udobje med smučanjem.

Pri izbiri smučarskih čevljev bodite pozorni tudi na izbiro pravilne velikosti, saj morajo smučarski čevlji popolnoma ustrezati tako velikosti kot širini in obliki vašega stopala. 

Zelo pomembna lastnosti smučarskega čevlja je tudi njegov "flex", oziroma trdota. Ta meritev se nanaša na togost čevlja in se kaže tudi v možnosti nagibanja. Višji flex pomeni manjše premikanje oziroma večjo trdnost čevlja, kar posledično zagotavlja večjo stabilnost v
V naši ponudbi si lahko ogledate različne blagovne znamke alpskih smučarskih čevljev kot je Dalbello in Technica, ki ponuja široko paleto izdelkov za vse stile alpskega smučanja.

Dalbello je priznana blagovna znamka, znana po kakovosti in inovacijah v oblikovanju smučarskih čevljev.

Dodatki za smučarske čevlje

V trgovini ponujamo tudi tudi dodatke za smučarske čevlje, kot so vložki, podplati in notranji čevlji, ki izboljšajo udobje in zmogljivost vaših čevljev.

Če ste negotovi glede izbire, se obrnite na naše strokovnjake, ki vam bodo svetovali pri nakupu. Smučanje je strast, ki jo lahko doživite že danes. Odkrijte popoln par smučarskih čevljev in se podajte na svojo smučarsko pustolovščino!

Izposoja smučarske opreme:

Ponujamo tudi storitev izposoje smučarske opreme, ki vam omogoča, da preizkusite različne modele in se prepričate, da imate najboljšo opremo za svoje naslednje turne pustolovščine.