Samovarovalni kompleti

Samovarovalni kompleti so nepogrešljiv del opreme za vse, ki se podajajo na avanture po zavarovanih plezalnih poteh, znanih kot ferate. Zasnovani so za zagotavljanje maksimalne varnosti pri plezanju po feratah. Sestavljeni so iz trakov, ki se na eni strani pripnejo na plezalni pas, na drugi pa imajo karabine za pritrditev na jeklenico. Sistem omogoča, da se v primeru padca sproži blažilec padca, ki ublaži silo udarca. Preberi več

FILTER

ODSTRANI FILTRE

Blagovna znamka

Barva

Razpoložljivost

Velikost

Cena

0- 20 /20

Samovarovalni kompleti

Samovarovalni kompleti so nepogrešljiv del opreme za vse, ki se podajajo na avanture po zavarovanih plezalnih poteh, znanih kot ferate. Ti kompleti zagotavljajo varnost in zaupanje, ko se plezalci soočajo z vertikalnimi izzivi, omogočajo varno napredovanje po kovinskih klinih, lestvah in jeklenicah, ki so značilni za ferate.

Samovarovalni kompleti so zasnovani za zagotavljanje maksimalne varnosti pri plezanju po feratah. Sestavljeni so iz trakov, ki se na eni strani pripnejo na plezalni pas, na drugi pa imajo karabine za pritrditev na jeklenico. Sistem omogoča, da se v primeru padca sproži absorber padca, ki ublaži silo udarca.

Kaj upoštevati pri nakupu?

Certifikacija: Izberite komplet, ki ustreza evropskim standardom varnosti (EN 958).

Blažilec padca: Preverite, ali ima komplet vgrajen blažilec padca, ki zmanjšuje silo padca.

Karabine: Iščite karabine z avtomatskim ali polavtomatskim zapiralnim mehanizmom za enostavno in varno uporabo.

Prilagodljivost in udobje: Komplet naj bo prilagodljiv za različne velikosti telesa in udoben za nošenje.

Teža in kompaktnost: Za dolge vzpone izberite lahke in kompaktne modele.

Materiali in Tehnologije

Samovarovalni kompleti so izdelani iz visokokakovostnih materialov, kot so trpežni najlon in poliester, karabine pa iz lahkega aluminija ali jekla. Napredne tehnologije vključujejo absorberje padca, ki uporabljajo raztezanje traku ali posebne mehanizme za razpršitev sile.

V naši ponudbi najdete samovarovalne komplete priznanih proizvajalcev kot so Black Diamond, Petzl, Salewa in druge. Te znamke so sinonim za kakovost, inovativnost in zanesljivost, kar zagotavlja, da je vaša oprema pripravljena na vsak izziv.

Samovarovalni kompleti so ključ do varnega plezanja po feratah, ki plezalcem omogočajo, da uživajo v avanturah z dodatno mero zaupanja. Pri izbiri je pomembno upoštevati certifikacijo, kakovost absorberja padca, karabine, prilagodljivost in težo.