Plazovna oprema

Plazovna oprema je ključna za varnost v gorah pozimi in obsega lopate, sonde, žolne, plazovne nahrbtnike in plazovne sete. Pri izbiri je pomembna zanesljivost, enostavnost uporabe, teža in velikost. Oprema je zasnovana z namenom zaščititi življenja in omogočiti hitro reševanje v primeru nesreče. Vedno izberite opremo od priznanih proizvajalcev, ki je preizkušena. Ne pozabite tudi na redno vzdrževanje opreme. Preberi več

FILTER

ODSTRANI FILTRE

Spol

Blagovna znamka

Razpoložljivost

Barva

Cena

0- 64 /135

Plazovna oprema

Plazovna oprema je nujna za vsakogar, ki se odpravlja v zasnežene gore, saj je nevarnost snežnih plazov ena izmed največjih groženj v zimskih gorskih okoljih. Ta oprema je zasnovana z namenom – zaščititi življenja in omogočiti hitro reševanje v primeru nesreče. Po drugi strani pa je cilj tudi preprečevanje nastanka razmer v katerih bi se lahko znašli v nevarnosti.

Plazovna oprema je sestavljena iz več ključnih komponent, ki skupaj tvorijo sistem za preživetje in reševanje. Vsak kos opreme ima svojo specifično vlogo in skupaj delujejo kot celota, ki lahko v kritičnih trenutkih pomeni razliko med življenjem in smrtjo.

Plazovne lopate so osnovno orodje v arzenalu plazovne opreme. Ne le da so nepogrešljive pri izkopavanju snega v primeru reševanja, ampak lahko služijo tudi kot orodje za testiranje stabilnosti snežne podlage.

Plazovne sonde so podaljšek človekove roke pod snegom, ki omogočajo hitro lociranje zasutih oseb. Njihova uporaba je ključna v prvih minutah po plazu, ko šteje vsaka sekunda.

Plazovne žolne so elektronske naprave, ki oddajajo in sprejemajo signal in so srce sistema iskanja. Nosijo jih vsi člani skupine in so ključne za hitro lociranje zasutih.

Plazovni nahrbtniki so zasnovani tako, da poleg prostora za shranjevanje osnovne opreme vključujejo tudi mehanizme za napihovanje zračnih blazin, ki lahko v primeru plazu ohranijo uporabnika na površju.

Plazovni seti ponujajo kombinacijo osnovnih elementov plazovne opreme, ki so pogosto cenejši in bolj praktični za nakup kot posamezni kosi opreme.

Dodatki za plazovno opremo so različni pripomočki, ki dopolnjujejo osnovno opremo in izboljšujejo možnosti za preživetje in reševanje.

Pri nakupu plazovne opreme je pomembno razmisliti o zanesljivosti izdelkov, enostavnosti uporabe, teži, velikosti in ceni. Vedno izberite opremo od priznanih proizvajalcev, ki je preizkušena in ima pozitivne ocene uporabnikov. Ne pozabite tudi na redno vzdrževanje in preverjanje delovanja opreme.

Blagovne znamke v naši ponudbi so Pieps, ABS, BCA, Black Diamond, Osprey in številne druge. 

Izposoja smučarske opreme

Če še niste prepričani, katera oprema je prava za vas, lahko izkoristite našo storitev izposoje smučarske opreme. To vam omogoča, da preizkusite različne modele, preden se odločite za nakup, in vam zagotavlja, da boste imeli na smučišču najboljšo izkušnjo smučanja.