Freeski palice

Freeski iz freeride palice so namenjene premagovanju raznolikih snežnih razmer. V določenim meri se razlikujejo od alpskih palic, ki so namenjene urejenim smučiščem. Palice za freeride smučanje so ključnega pomena za vsakega smučarja, ki se poda izven urejenih smučišč. So robustne, a hkrati dovolj lahke, da ne ovirajo smučarjeve svobode gibanja. Pri izbiri je pomembno upoštevati dolžino, težo, material ter ergonomijo. Preberi več

FILTER

ODSTRANI FILTRE

Spol

Blagovna znamka

Barva

Razpoložljivost

Dolžina

Cena

0- 32 /32

Freeski palice

V svetu smučanja, kjer se meje med freestyle in freeride smučanjem pogosto prepletajo, so palice za freeride smučanje tiste, ki zagotavljajo stabilnost in zaupanje na terenih izven smučišč. Freeride smučanje je sinonim za avanturo, odkrivanje neznanih terenov in uživanje v svežem pršiču, kjer standardne smučarske palice preprosto ne zagotvaljajo optimalne izkušnje. Freeski palice so namenjene premagovanju raznolikih snežnih razmer. V določenim meri se razlikujejo od alpskih palic, ki so namenjene urejenim smučiščem. Običajno so bolj podobne turnim palicam, ki so pogosto zložljive in jih je možno prilagajati v skladu s potrebami terena. 

Nakup palic:

Pri izbiri freeride palic je pomembno upoštevati:

Dolžino in težo: Velikokrat so takšne palice daljše za lažjo uporabo v globokem snegu, a so še vedno dovolj lahke za celodnevno smučanje.

Material: Odpornost in vzdržljivost sta ključni, zato so materiali kot so aluminij, karbon ali kombinacija obeh najboljša izbira.

Ročaji in zanke: Iščemo ergonomske ročaje in zanke, ki omogočajo dober oprijem oz. jih je možno natakniti tudi v rokavicah.

Konice: Trpežne konice, ki zagotavljajo dober stik na različnih snežnih površinah.

Material

Pri izdelavi freeride palic prevladujejo materiali, kot so aluminij za trdnost in karbon za nizko težo. Blagovne znamke, kot so Black Crows, Komperdell in Black Diamond, so znane po svoji kakovosti in inovativnosti, ki freeride smučarjem zagotavljajo opremo, ki je kos izzivom neokrnjene narave.

Izposoja smučarske opreme

Če še niste prepričani, katera oprema je prava za vas, lahko izkoristite našo storitev izposoje smučarske opreme. To vam omogoča, da preizkusite različne modele opreme, preden se odločite za nakup, in zagotavlja, da boste imeli na smučišču najboljšo izkušnjo smučanja.