Turni seti

Turno smučanje odpira vrata gorskim dogodivščinam in je priljubljeno med ljubitelji narave in gora, saj omogoča raziskovanje nedotaknjenih terenov in nepozabne gorske avanture. Turni seti so bistvena oprema za tovrstno dejavnost, saj omogočajo varno in učinkovito gibanje po zahtevnih gorskih terenih. Izbira pravih turnih setov pa je ključna za uspeh. Turni seti običajno vključujejo tri ključne komponente: Turne smuči, vezi in kože. Preberi več

FILTER

ODSTRANI FILTRE

Spol

Blagovna znamka

Barva

Razpoložljivost

Dolžina

Cena

0- 13 /13

Turni seti

Turno smučanje je osvobajajoča izkušnja v osrčju gora. To je zimski šport, ki omogoča, da naravo doživite na najbolj pristen način. Medtem ko alpsko smučanje poudarja hitrost in tehniko, turno smučanje postavlja naravo v ospredje, združuje vzpon s spustom in zahteva pravilno opremo. Naša kategorija Turni seti je namenjena vsem, ki želijo raziskovati nedotaknjene vrhove. Turni set predstavlja del opreme, ki se uporablja pri turnem smučanju. Turni seti vključujejo tri ključne komponente, ki se z namenom kompatibilnosti ali pa z obljubo boljše skupne cene, velikokrat kupujejo skupaj oziroma v paketu:

Turne Smuč To so posebne smuči, ki so običajno lažje in širše od tradicionalnih alpskih smuči. Omogočajo smučarjem, da se vzpenjajo po strminah in nato uživajo v spustu.

Smučarske turne vezi:  so most med vami in smučmi ter igrajo ključno vlogo pri prenosu moči in nadzoru. Za turne vezi je značilno posebno vpenjanje na sprednjem delu čevlja, ki omogoča vzpenjanje. Prav tako pa te vezi omogočajo fiksno in trdno pritrditev za spuste.

Turne kože za vzpenjanje so nepogrešljive za turno smučanje. Omogočajo vam vzpon po strminah, ne da bi zdrsavali po hribu nazaj in tako po nepotrebnem trošili energijo. Namestijo se na spodnji del smuči.

Izbira pravih turnih setov

Ključ do uspešnega turno smučanja je pravilna izbira turnih setov. Pri izbiri morate upoštevati več faktorjev, kot so vaše izkušnje, teren, ki ga nameravate raziskovati, in vaš stil. Dolžina turnih smuči igra pomembno vlogo; daljše smuči omogočajo boljšo plovnost v globokem snegu, medtem ko so krajše bolj okretne za zahtevne vzpone.

Turno smučanje zahteva lahkotno opremo, ki pa je še vedno trpežna. Materiali, kot so ogljikova vlakna, omogočajo, da so smuči in vezi lahke, a trdne, lesena jedra nudijo odličen oprijem in zanesljivost na spustih.

Pri nas boste našli smuči in setov priznanih blagovnih znamk Black Crows, Dynafit in drugih, ki zagotavljajo kakovost, vzdržljivost in varnost.

Izposoja smučarske opreme

Poleg nakupa vam ponujamo tudi storitev izposoje turnih setov. Tako lahko preizkusite različne modele pred končno odločitvijo in se prepričate, da imate najboljšo opremo za vašo naslednjo avanturo. Odkrijte svet turno smučanja s pravimi seti in opremo.

Kratek opis

Turno smučanje odpira vrata gorskim dogodivščinam in je priljubljeno med ljubitelji narave in gora, saj omogoča raziskovanje nedotaknjenih terenov in nepozabne gorske avanture. Turni seti so bistvena oprema za tovrstno dejavnost, saj omogočajo varno in učinkovito gibanje po zahtevnih gorskih terenih. Izbira pravih turnih setov pa je ključna za uspeh. Turni seti običajno vključujejo tri ključne komponente turne smuči, turne vezi in turne kože.